RVC revancheert zich tegen Stompwijk

Tweede paasdag en half Reeuwijk-Dorp was uitgelopen om naar de wedstrijd van RVC tegen Stompwijk te komen kijken. Een belangrijke pot voor de derde periode, maar het toegestroomde publiek hoopte gewoon op een mooie wedstrijd. Stompwijk wist RVC in de eerste competitiehelft, toen het nog niet vanzelf ging bij de Reeuwijkers, met 3-0 te verslaan. Inmiddels is Stompwijk helemaal weggezakt en weet het bijna geen punt meer te verdienen.




RVC was erop voorbereid om de counter ploeg, die Stompwijk normaal gesproken is te bespelen, toch viel dat plan snel in duigen toen de tegenstander een hele andere tactiek aannam. De bezoekers gingen vol in de aanval en RVC ging daar slordig mee om, zodat Stompwijk voor het eerste gevaar kon zorgen. Even daarna nam RVC het over en leek de vermoeidheid of de zon Stompwijk al te slopen. Frank Stolwijk was eerst heel dichtbij de openingstreffer voor RVC, hoe hij miste weet hij nog steeds niet, maar even later was het alsnog raak. Strakke voorzet van Romano Giorgini die Stolwijk deze keer wel binnen liep. Voor de rust wist RVC er ook nog 2-0 van te maken. Spits Wouter Sluijs ronde af en schoot daarmee RVC naar een verdiende ruimere voorsprong.

Er hingen meer goals in de lucht op Sportpark Kaagjesland en dat lieten de ploegen zich niet twee keer zeggen. Stompwijk kwam wonderbaarlijk goed uit de startblokken en scoorde via een kopbal uit een vrije trap al snel de 2-1. Toch leek er voor RVC geen vuiltje aan de lucht en wist het daarna alsnog de zwakke ploeg op te rollen. Frank Stolwijk en Wouter Sluijs wisten nogmaals te scoren en ook Zanzibar Booy maakte een fraaie treffer. In de slotfase deed Ralph Tol de deksel op de Stompwijkse neus, hij zette de eindstand op 6-1. De Reeuwijkse supporters kregen waar ze voor gekomen waren en RVC ziet zich op de eerste plaats in de derde periode terug. Waar gaat dit eindigen?

Door: Mari Blanken
Foto: Letty Blanken

 

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank

blank

blank