RVC toont veerkracht in lastige uitwedstrijd

Regen en harde wind maakte het voetbalweekend lastig. RVC’33 mocht bij tegenstander Laakkwartier op het prima bespeelbare kunstgrasveld proberen om de stijgende lijn door te zetten.

Vooral de tegenwind maakte het voor RVC erg lastig om in de eerst helft aan voetballen toe te komen. Alle lange ballen waaide de verkeerde kant op en het snelle veld in combinatie met de windstoten zorgde voor veel ballen in de voeten van de spelers van Laakkwartier. Zij maakte hier dankbaar gebruik van door voor de 1-0 te tekenen. RVC had er weinig antwoord op en leek het te moeten uitzingen tot de rust om met zijn alle iets tegen de mindere prestatie te gaan doen.

De tweede helft was het spelbeeld volledig omgedraaid. RVC in de aanval en de kansen stapelde zich snel op. Het leek wachten op de gelijkmaker. Deze kwam er dan ook snel en wat voor een. Een goede corner van middenvelder Aartjan van Dijk belandde bij de tweede paal en daar was, wie anders, dan Frank Stolwijk die met rechts in een keer verwoestend uithaalde en de bal in het dak van het doel jaagde. De Reeuwijkers gingen daarna direct op zoek naar meer goals. Niet veel later viel alles op zijn plek voor RVC. Aartjan van Dijk nam opnieuw de hoekschop, een Laakkwartier verdediger kopte de bal niet weg en de keeper schrok daar zo van dat hij geen antwoord had. Zonder dat de bal geraakt werd vloog hij erin. RVC probeerde druk te houden op de tegenstander, maar kon uiteindelijk toch geen stand houden. De enige lange speler van Laakkwartier ging in de slotfase mee naar voren en hij legde met zijn eerste balcontact voorin mooi klaar voor de inkomende aanvaller die keeper Van der Meer wist te verslaan. RVC kreeg de kansen om toch met de winst naar huis te gaan, maar de afwerking was te slordig, waardoor er niet meer dan een punt inzat.