RVC verrast favoriet VELO

Na het verlies tegen concurrent Olympia kreeg RVC opnieuw een moeilijk opdracht voorgeschoteld. Het reisde af naar Wateringen voor de wedstrijd tegen VELO. VELO wist tot nu toe koploper UNITAS als beste bij te houden en stond dus op de tweede plaats. RVC, met vier punten op zak, leek het dus bij voorbaat zwaar te krijgen tegen deze grootmacht.

De Reeuwijkers begonnen prima vanaf de aftrap en leken er zin in te hebben. Toch was het, net zoals vorige week, de tegenstander die de eerste grote tik uitdeelde. Al na vier minuten spelen zette de linksbuiten van VELO een actie in, waarna hij kon voorgeven en deze bal werd door VELO knap binnen getikt. RVC liep direct weer achter de feiten aan, maar herstelde zich dit keer goed. Met het overgrote deel aan balbezit voor VELO bleef RVC loeren op foutjes en die werden ruimschoots gemaakt. Middenvelder Rens Mathot speelde hier handig op in en creëerde na het afpakken van de bal zelf zijn eigen kans die hij ook netjes binnen schoot. RVC, dat op de goede momenten druk gaf kreeg meer van dit soort momenten, maar wist dit niet in meerdere kansen om te zetten. Aan de andere kant was VELO erg dichtbij een nieuwe voorsprong, maar tot twee keer toe werd er van dichtbij mis geschoten door de thuisploeg.

De 1-1 ruststand was een gunstige uitgangspositie voor RVC en de ploeg uit Reeuwijk bleef het harde werken in de tweede helft doorzetten. Veel duels werden gewonnen en de verdediging stond als een huis. De inzet van RVC ’33 werd in de tweede helft dan ook beloond. Een merkwaardig gegeven vrije trap werd door Aart-Jan van Dijk ingeschoten, geraakt door de muur en belanden precies achter de VELO doelman waardoor RVC zelf op een 1-2 voorsprong kwam. De gehele ploeg deed er het laatste kwartier alles aan om de voorsprong te behouden en dat ging de Reeuwijkers prima af. Doelman Stefan van der Meer moest nog wel een keer redden, maar daarbuiten was VELO niet bij machten om RVC pijn te doen. Invallers Robin de Jong en Mees Booy maakte het karwei af voor de gasten. Booy gaf voor en de Jong was het eindstation die de bal in het doel wist te rollen. Na de 1-3 werd direct afgefloten en verraste RVC de thuisploeg door met de volle drie punten weer terug naar Reeuwijk te gaan.