RVC’33 wint nipt van ESTO in een enerverende wedstrijd

ESTO en RVC trapten gisteren het seizoen af met een spectaculaire wedstrijd. Het zonnetje scheen volop en het publiek was klaar voor de derby. De scheidsrechter floot om 14.00 uur voor het begin van de wedstrijd. Na 90 minuten stond de 4-5 op het scoreformulier. Grote man aan de zijde van RVC’33 was Wouter Sluijs. Hij scoorde maar liefst vier keer. Aan de kant van ESTO was Arno Zijm goed op dreef. De kersverse vader scoorde zondagmiddag drie keer.

Al snel kregen de toeschouwers de eerste goal van de middag te zien. Het is echter de uitploeg welke de score opende. Wouter Sluijs maakte de 0-1. Lang konden de spelers uit Reeuwijk niet genieten van de voorsprong. Een mooie vrije trap van Tim van de Lagemaat zorgde al snel voor de 1-1. Door een benutte penalty kwam RVC’33 alweer snel op 1-2. Het bleek een open wedstrijd te zijn met kansen over en weer. Donny Veenis, keeper van ESTO, redde nog knap op een poging van RVC. Hij behoedde zijn team voor een grotere achterstand. Dit bleek uiteindelijk belangrijk aangezien aanvaller Arno Zijm met een bekeken boogballetje de 2-2 binnenschoot. Net voor het rust signaal was het toch weer Wouter Sluijs die zijn ploeg op een 2-3 voorsprong schoot.

Na de rust kwam RVC’33 door Mathot op een 2-4 voorsprong. ESTO gaf echter niet op en probeerde in de buurt van de keeper van RVC te komen. Het was echter weer Arno Zijm die aan de rechterkant goed doorging en de bal hoog en hard in het doel schoot. Hiermee bracht hij de stand op 3-4. Er vielen enorme gaten op het middenveld wat zorgde voor veel kansen voor beide teams. RVC’33 was het even kwijt en maakte een overtreding in de eigen zestien. Dit betekende een penalty voor ESTO. Zijm mocht aanleggen en scoorde zijn derde van de middag. De goal tune ging aan en de buitenspeler greep dit moment aan om het feestje te vieren met het publiek. Dit bleek nog niet het einde van de wedstrijd te zijn. Niemand minder dan Sluijs kreeg even de ruimte en prikte de 4-5 binnen. Dit zorgde voor grote opluchting bij de mannen uit Reeuwijk-Dorp. Na nog een grote kans voor Duthler floot de scheidsrechter af. RVC’33 nam de drie punten mee terug naar Reeuwijk.