Schamel 1-1 gelijkspel ESTO-Teylingen

Het moeizaam behaalde puntje tegen Teylingen bracht ESTO geen vooruitgang op de ranglijst. ONA pakte tegen Laakkwartier de volle winst en drukte ESTO daarmee in de gevarenzone van de nacompetitie. De wedstrijd op de Kievitsheuvel tegen Teylingen kon maar één helft boeien. Dat was de eerste helft.

Niet alleen vanwege beide doelpunten maar ook het spelbeeld. Het eerste kwartier combineerde Teylingen zich opportunistisch richting het Bodegraafse doel. Dat resulteerde na een kwartier in een doelpunt. Even mistasten is in de 2e klasse rampzalig. Dat was de inleiding tot een uitbraak en schot op doel dat door Donny Veenis nog werd gestopt. Bij de rebound was ESTO niet scherp genoeg om een tweede inzet te voorkomen.

De 0-1 achterstand gaf de ploeg wel vleugels en tot de rust waren de kansen nauwelijks te missen. Dat gebeurde toch en mag eigenlijk ook niet in deze klasse. Zeker niet als het doelsaldo aan het einde wel eens doorslaggevend kan zijn. Er was in de 33 minuut een overtreding en een penalty nodig om te scoren. Dat deed Wouter-Jan Bos onberispelijk.

Na de 1-1 trok ESTO fel ten strijde om nog voor de rust op voorsprong te komen. Teylingen hielde echter, soms met armen en vooral met benen, stand. Waarbij de arm die de bal keerde in het strafschopgebied niet werd bestraft. Na de rust leek de pit uit de pot. De bal hoog wegschieten leek te vaak het devies en vooral koppende ging het leer soms heftig heen en weer. Tegen de laatste minuten en in blessuretijd kreeg ESTO toch weer grote kansen om meer uit de wedstrijd te halen. Arno Zijn was ongelukkig in de afronding en foutloos keeperswerk van de Teylingse doelman hield de gelijke stand op het scorebord.

Aanmoediging door de ESTOsupporters speelde toen, misschien wel iets te laat, een belangrijke rol en zal op 12 mei heel hard nodig zijn bij  Stompwijk ’92 in Leidschendam. Daar speelt ESTO een zeer belangrijk duel om opnieuw uit de gevarenzone nacompetitie te komen. De wedstrijd begint om 14.00 uur.