Slordig 3-0 verlies ESTO

Het eerste half uur was ESTO met goed voetbal de kanshebber voor een overwinning of tenminste een punt. Dit ondanks de 0-1 achterstand na tien minuten. Aan dat eerste doelpunt ging een verdedigingsfout vooraf toen een speler van Altior volkomen vrij in het strafschopgebied laag en hard kon binnenknallen.

De achterstand was een tegenvaller maar geen reden voor bezorgdheid omdat ESTO ten minste gelijkwaardig was aan haar tegenstander, echter zonder kansrijke doelpogingen. De 0-2 in de 31e minuut was het gevolg van een klassieke blunder met een verkeerde terugspeelbal. De klap voor de thuisploeg was groot. Twijfel sloop in de ploeg en zowel de organisatie als de drive om voor resultaat te knokken brokkelde af.

Vijf minuten voor de rust bracht een goede aanval van Altior met een trefzekere afronding de 0-3 en eindstand op het scorebord. ESTO was verslagen en mocht nog blij zijn dat voor- en direct na de rust nummer vier niet in het net verdween. Zonder echt goed voetbal bleven de oranjehemden uit Langeraar in de tweede helft moeiteloos overeind tegen een zwalkend ESTO dat overigens nu wel kansen kreeg om de eindstand te verzachten.

Kort voor het einde van de wedstrijd viel voor Esto nog een goed doelpunt dat onterecht werd weggevlagd. Ten opzichte van vorig jaar ontbreekt het aan een beetje extra kwaliteit om goed mee te kunnen in de 2e klas. Dat valt te compenseren met hard werken en teamspirit zonder gemopper. Dan zal ook blijken dat nog ruim voldoende kwaliteit aanwezig is.

Deze week moet de ploeg maar de wonden likken en volgende week zondag de zwart-witte mouwtjes omhoog stropen om in de uitwedstrijd tegen TAC ’90 puntjes te pakken. De beste manier om van de bijna onderste plaats af te komen. De wedstrijd begint om 14.00 uur.