Slotfase nekt RVC ’33

Met tien punten uit de laatste vijf wedstrijden wist RVC de draad goed op te pakken in de eerste klasse. Zondag 17 december was het tijd voor de laatste wedstrijd voor de winterstop. Tegenstander Spartaan ’20 wist in de allereerste wedstrijd van de voorbereiding RVC ruimschoots te verslaan (5-2), maar kon in de competitie nog niet loskomen van de Reeuwijkse ploeg.

De wedstrijd kon gespeeld worden op het grasveld van Sportpark Kaagjesland, dat ondanks het vele water nog redelijk bespeelbaar was. Het tempo lag hoog in de beginfase en het spel ging op en neer. Momenten van slordig balverlies lieten zien dat de bezoekers razendsnel in de counter waren en dat RVC daar echt rekening mee moest houden. Toch was het RVC dat op voorsprong wist te komen na een half uur spelen. Een perfecte voorzet van de uitblinker aan RVC zijde Mees Booy wist het hoofd van Frank Stolwijk te vinden, die op zijn beurt fraai tegendraads inkopte. RVC behield de 1-0 voorsprong tot de rust, maar was er nog zeker niet gerust op.

Het in stand houden van de voorsprong werd RVC direct vanaf de aftrap in de tweede helft moeilijk gemaakt. De Spartaan ’20 spelers wisten elkaar beter te vinden en waren nu duidelijk de bovenliggende partij. RVC werd achteruit gedrukt en na zo’n 10 minuten was het raak voor de bezoekers, 1-1. RVC kon zich niet voldoende herstellen en leek een hele zware tweede helft tegemoet te gaan, zeker toen zij na een uur zelfs op achterstand kwamen. Gevaarlijk balverlies werd genadeloos afgestraft door de bezoekers. De actie eindigde in een goede voorzet en daarna kon de bal vrij ingeschoten worden. Opnieuw leek de thuisploeg zich na een achterstand terug te knokken. Het kwam dan ook op gelijke stand door een schot van Zanzibar Booy. De emoties gingen wat hoger oplopen bij Spartaan ’20, waardoor een gele kaarten regen en uiteindelijk een rode kaart snel achter elkaar gegeven werden door de scheidsrechter. Toch kregen de gasten uiteindelijk hun zin. RVC liep uit de formatie en Spartaan wist een gat in de verdediging optimaal te benutten en in de laatste minuut toch de 2-3 binnen te schieten, wat tevens de eindstand was. Spartaan ’20 mag zich middenmoter noemen en RVC blijft ondanks de goede resultaten van de afgelopen tijd onderin hangen.