Spannende ReBo derby

blank

Zowel ESTO als R.V.C.’33 waren niet heel sterk aan de competitie begonnen. ESTO wist zijn eerste punten al wel te behalen, in de openingswedstrijd tegen GDA, maar RVC wachtte nog op een overwinning of gelijkspel. RVC kreeg er afgelopen week nog een domper bij, doordat Aartjan van Dijk en Zanzibar Booy geschorst werden na directe rode kaarten in de wedstrijd tegen HVV (0-3).

blank


Het was een mooie nazomerdag op het complex van ESTO, dat werd bezocht door veel bezoekers van zowel thuis als de uit club. De start van de wedstrijd was wat onrustig, maar leverde nog geen grote kansen op. Totdat RVC rechtsback Thierry de Jong zijn directe tegenstander vast hield in het strafschopgebied.

Wouter Jan Bos mocht aanleggen voor ESTO, maar schoot matig in en RVC goalie Stefan van der Meer kon redden. Het gaf RVC een extra boost en de Reeuwijkers kwamen dan ook op voorsprong. Daan Zantinge speelde zichzelf met een mooie actie vrij en hij wist de teruggekeerde Bjorn Verbeij (knie blessure) vrij te vinden voor het doel, 0-1. De voorsprong was niet van lange duur, toen Tim van de Lagemaat zijn vrije trap langs iedereen heen zag gaan, in het RVC doel, 1-1. De wedstrijd ging daarna vrij gelijk op, waar beide ploegen via vrije trappen en corners het gevaarlijkst werden.

In de tweede helft kwam er meer ruimte waar RVC het best gebruik van wist te maken. Aan de linkerkant was Romano Giorgini al regelmatig doorgekomen, doordat hij vele malen sneller was dan zijn tegenstanders. Op het moment dat een van zijn rushes op niets leek uit te lopen na ongeveer een uur spelen, kwam de bal gelukkig voor de voeten van Ralph Tol, die snoeihard binnenschoot en RVC wederom op voorsprong bracht.

ESTO ging vanzelfsprekend op zoek naar de gelijkmaker, maar pas in de slotfase kwamen zij een aantal keren zeer dichtbij. Het was RVC doelman Van Der Meer die na de strafschop in de eerste helft ook alle inzetten van de Bodegravers wist te keren. Het werd dan ook zijn wedstrijd en hierdoor kon RVC uiteindelijk zijn eerste, belangrijke, overwinning over de streep trekken na deze zeer sportieve ReBo derby.

Foto’s: Impressie van de wedstrijd

blank

blank

blank

blank

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank

blank