Sterke seizoenstart ESTO door winst

Onder prima omstandigheden, oké het regende maar dat is voor voetballers geen probleem, pakte ESTO voor het eerst spelend in de 2e klasse KNVB met 2-1 de volle winst. Gewoon verdiend en GDA mocht nog de handjes dichtknijpen.

De echte kansen waren er voor ESTO en nauwelijks voor haar tegenstander. Dat had alles te maken met een compact spelende Bodegraafse ploeg. Zij drong haar tegenstander zoveel mogelijk in de kleine ruimte en hanteerde zelf slim de lange bal. Individueel technische was de degelijke 2e klasser uit Loosduinen de bovenliggende partij.

Tactisch moesten ze het echter afleggen tegen een collectief opererende ESTO. Een team dat de opdracht van hun nieuwe trainer Ramon Hageraats feilloos uitvoerde. In de tiende minuut had ESTO al kunnen scoren. Na de tweede doelpoging vloog de bal uiteindelijk over het doel. Nog geen twintig minuten later kon de Loosduinse doelman de bal uit het net halen. Een prima aanval werd door linksback Tim van de Lagemaat tot op de achterlijn gepingeld. Zijn voorzet bereikte de vrijstaande Wouter-Jan Bos die zuiver en hard de 1-0 binnenknalde.

Tot de rust hield de ESTO verdediging moeiteloos stand. De enige grote kans voor een doelpunt was er voor ESTO, kort voor het rustsignaal. Na de rust pakte de thuisploeg gewoon het initiatief. GDA werd in de verdediging gedrukt en dat resulteerde in vrije trap net buiten de hoek van het strafschopgebied. Tim poeierde de bal hard langs het muurtje met een stuit richting doel. De doelman liet de gladde bal los en Randy Zaal was er snel bij om de 2-0 aan te tekenen. Na 68e minuut stond GDA op een achterstand die zij daarna furieus probeerden recht te trekken.

ESTO zakte terug en counterde gevaarlijk. Uiteindelijk viel in de 89e minuut het tegendoelpunt. Uit een corner, ongelukkig via het hoofd van de uitstekende laatste man Niels van de Meer, vloog de bal over de handen van zijn doelman Joey Anker. De sportwethouder Dirk-Jan Knol was aanwezig bij deze competitieopening. Hij kon meegenieten van de wedstrijd en het zeer drukke seizoensopeningsfeest na afloop. Zo ook nog kennis nemen van de enorme groei van de vereniging en de noodzaak tot uitbreiding van het complex.

Volgende week speelt ESTO uit tegen HVV in de Den Haag. De wedstrijd begint om 14.00 uur.