Stompwijk troeft RVC af in tweede helft

De overwinning op Teylingen van vorige week konden de RVC’ers goed gebruiken. Het probeert iedere week om uit de gevarenzone te ontsnappen, maar dat gaat niet vanzelf. Trainer Dennis Olman kon in de uitwedstrijd tegen concurrent Stompwijk niet beschikken over Rens Mathot en Erik van Velzen, waardoor de opstelling opnieuw gewijzigd moest worden.




Het was een raar gezicht hoe Stompwijk probeerde de Reeuwijkers tegen te houden. Zij zakte volledig in en wachtte RVC op. Het maakte het voor de gasten lastig om doorheen te komen en het moest opeens een ander spel aannemen dan gebruikelijk. Het zorgde in de beginfase dat RVC een aantal keer door wist te breken op de flanken, maar het vervolg was onder de maat om grote kansen te creëren. Aan de andere kant loerde de thuisploeg op de counter. Niet onverdienstelijk, want na een verkeerde ingreep van Aartjan van Dijk brak de Stompwijk spits door. RVC doelman Stefan van der Meer moest hierdoor uit zijn doel komen en veroorzaakte een botsing buiten het zestienmeter gebied. De scheidsrechter maakte voor RVC de meest gunstige beslissing door van der Meer alleen geel te geven, maar Stompwijk had alle reden om te protesteren, aangezien de bal na de overtreding gewoon het doel in rolde. Hierna bleven de grootste kansen voor Stompwijk en RVC kon er te weinig tegenin brengen.

Even leek het in de tweede helft beter te lopen bij RVC, maar net op dat moment bracht opnieuw een uitbraak van Stompwijk de spirit weer naar beneden. Een gelukkig schot/voorzet vloog over de RVC doelman in het doel. 1-0. RVC probeerde de stand nog te keren, maar het was niet goed genoeg. Stompwijk bleef gebruik maken van het matig ingrijpen van de RVC verdediging en wist een penalty te verzilveren om op 2-0 te komen. Het was nog niet over met de blamage voor RVC, want het werd ook nog 3-0.

Archieffoto
Ingezonden door RVC

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank