Sven Strijk en Esther Noordergraaf TTB clubkampioenen 2017

Dinsdagavond 30 mei om half acht ’s avonds doken in totaal 26 leden van Triathlon Team Bodegraven het water van de Vliet in voor de 500 meter zwemmen. De J.C. Hoogendoornlaan diende vervolgens als strijdtoneel voor de 20,6 km fietsen en 5,6 km lopen. De finishlijn lag op het terrein van het Waterschap aan de Vlietkade.




Vooraf was al wel duidelijk wie de dienst zouden gaan uitmaken tijdens de jaarlijkse clubkampioenschappen van Triathlon Team Bodegraven op en rond de Hoogendoornlaan in Bodegraven.

Ada van Zwieten, die vanwege een hardnekkige blessure opgelopen bij een ongelukkige valpartij niet deelnam, was als toeschouwer aanwezig en kon haar titel bij de dames dus niet verdedigen. Ze zag Esther Noordergraaf dit keer winnend over de streep komen. Sinds vorig seizoen is Esther weer serieus met haar sport bezig en afgelopen maanden had ze al bewezen een meer dan geduchte kandidate te zijn voor de winst. Nadat ze nog samen met debutante en de latere nummer twee Nadine Naaijkens uit de Vliet was geklommen fietste en liep ze haar concurrentes in het vervolg op een hoopje. Ada ten Brink finishte keurig als derde, een prima prestatie voor de veterane uit Bodegraven.

Sven Strijk was bij de mannen wederom een klasse apart. Met groot vertoon van macht greep hij de titel in een nieuw parcoursrecord. Sven behoort tot de Nederlandse top en het is dan ook geen schande voor de overige deelnemers te moeten strijden voor plaats twee. Die spannende strijd werd pas in de slotfase beslist. De betere loper Andy Koolmees won het daarin van de nummer twee van vorig jaar Ron Noordergraaf. Het verschil bedroeg slechts 7 seconden.

Een eervolle vermelding was er voor oudgedienden Frank Kuipers en Ronald van der Meer die dit jaar voor de 25ste keer over de finish kwamen.

Ingezonden bericht

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank

Geef een reactie