Sven Strijk wint halve triathlon, goede zaken TTB divisieteams

Afgelopen zondag 6 juli heeft Bodegraver en TTB lid Sven Strijk in Klazienaveen zijn eerste overwinning op een halve triathlon behaald. Met een kleine achterstand kwam hij na 1900 meter zwemmen uit het water en begon hij aan het fietsonderdeel. Na 10 km op de fiets lag hij echter al op plaats 1 met een gaatje van zo’n 30 seconden. Na 88 km wist hij de voorsprong uit te bouwen tot ruim 6 minuten. Tijdens het looponderdeel, een halve marathon, wist hij zelfs nog een minuut te pakken op de nummer 2, Milan Brons. Sven finishte in 4:01:55.
De volgende belangrijke wedstrijd voor Sven is de halve triathlon in Eupen (België) op zondag 6 augustus.

Ook kwamen afgelopen weekend alle vier de TTB divisie teams in actie. Zaterdag was de 010 triathlon in Rotterdam het toneel van de ‘Super Saturday’ in de Teamcompetities Triathlon. Vanwege blauwalg was de wedstrijd echter omgezet naar een Run-Bike-Run. Er moest eerst 5 km gelopen worden, daarna werd er 16 km (of 21 km voor de 1e Divisie) gefietst, om vervolgens te mogen finishen na nog een run van 2,5 km.

Het 4e Divisie team ging als eerste van start met Tonny Zaal, debutant Ronald Alderliesten en Perry Laukens en behaalde een 17e plaats. In de tussenstand staat het team nog steeds op een fraaie 10e plaats.

In de 3e Divisie stonden Roland Scholte, Stefan de Jong, Ronald van der Kraan en Jaap de Lange aan de start. Met een 16e plek kan het team tevreden terug kijken. In de tussenstand staat het team eveneens op een 10e plaats.

Daarna was het de beurt aan het Platform P / TTB 1e Divisie team met daarin Jaco van Buren, Ron Noordergraaf, Jan Boot en Andy Koolmees. Zij behaalden een mooie 13e plek en staan nu in de tussenstand op een 14e plaats. Jaco van Buren was hier met zijn 9e plek de uitblinker.

De dames sloten de dag voor de TTB af. Het 2e Divisie team met Hanneke van Wijk, Nadine Naaijkens, Esther Noordergraaf en Rosita Pos behaalden een 13e plaats en staan daarmee in de tussenstand op een 15e plaats.

Alle teams hebben nog één wedstrijd op het programma staan, maar het lijkt erop dat de TTB in elke divisie handhaving heeft veilig gesteld.