Sven Strijk wint in Oud Gastel, TTB dames doen goede zaken

Zaterdag 24 juni vond de 33e Verwer en Janssen triathlon plaats in Oud Gastel. Bodegraver Sven Strijk startte op de 1/3e afstand (1300 m zwemmen, 60 km fietsen, 14 km hardlopen). Vanaf de start lag Sven goed in de wedstrijd. Hij kwam als derde uit het water, met enkele seconden achterstand op Milan Brons en Bas Diederen. Diederen wordt gezien als de beste Nederlandse triatleet aller tijden na Rob Barel. Bij het winderige en natte fietsonderdeel nam Sven nam het voortouw, en na 10 km bleef alleen Milan nog over in de kop. Milan wisselde iets sneller, maar Sven haalde hem bij en wist de koppositie over te nemen. Deze hield hij vast tot het einde, en schreef daarmee in een tijd van 2:33:44 de wedstrijd voor de 4e maal op zijn naam.

Ook het TTB damesteam stond aan de start in Oud Gastel. Voor hen stond de derde wedstrijd in de Schuitema 2e Divisie op het programma, een individuele sprint triathlon (750 m zwemmen, 20 km fietsen, 5 km hardlopen). Zoals verwacht verliet Nadine Naaijkens als eerste het water, gevolgd door Esther Noordergraaf, Marlène de Lange en Elly van der Laan. Esther haalde Nadine tijdens een goed fietsonderdeel in en wist zich naar een 27e plaats in de wedstrijd te lopen. Nadine finishte zeer netjes als 32e . Marlène werd de derde TTB dame op plaats 57, Elly tekende voor de 93e plek.

Met deze prestaties werd het team 11e in de dagklassering, en steeg het een plek in het klassement naar een 14e positie.