Sven Strijk wint voor de 5e keer in Oud Gastel

Na vorig weekend al 4e te zijn geworden bij de Ironmon 70.3 in Luxemburg, tekende Bodegraver Sven Strijk afgelopen zaterdag voor zijn 5e zege op de 1/3e triathlon in Oud Gastel. Met een voorsprong van ruim 2 minuten troefde hij na 1300 meter zwemmen, 60 kilometer fietsen en 14 kilometer hardlopen Omar Brons en zijn oudere broer Erik-Simon af.




Dat de Sportman van Bodegraven-Reeuwijk 2017 in vorm is bleek dus vorige week al wel tijdens de wedstrijd in Luxemburg. Na een voor hem teleurstellend looponderdeel tijdens het NK halve triathlon in Nieuwkoop eerder deze maand, wilde Sven een goede looptijd neerzetten bij deze Ironman. En dat deed hij, hij liep een ruim PR op de halve marathon in een triathlon, 1:16:12.
Met dit goede gevoel ging hij de wedstrijd in Oud Gastel in dit weekend, ondanks dat hij nog niet volledig hersteld was.

Na het zwemmen lag de top 3 net los van een grotere groep. “Op de fiets heb ik gelijk gas gegeven en kwam zo alleen te fietsen. Na de 2e ronde fietsen hoorde ik dat het gat al meer dan 2 minuten was, dus heb ik wat gas terug genomen”, aldus Sven. “Daarna was het een stevig tempo lopen op de eerste 7 kilometer. Het gat bleef ongeveer 3 minuten op de achtervolgers, dus de 2e ronde kon ik wat rustiger aan doen”. Op de finishlijn bleef nog ruim 2 minuten over van de voorsprong op Omar Brons en zijn oudste broer. 
Oud Gastel is inmiddels de favoriete wedstrijd van de Bodegraafse atleet. Logisch ook, hij stond er 5 keer aan de start en wist alle 5 keer te winnen.

Volgende week zal Sven aan de start staan tijdens de 1e Divisie wedstrijd in Holten, zijn debuut in het team van Triathlon Team Bodegraven. Andere starters zijn Paul Schermers, Ron Noordergraaf en Nederlands Kampioen Sprint H45+, Richard de Groot. Richard werd afgelopen weekend tevens 3e op het NK Olympische afstand en 2e in de categorie H45+.

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank

blank

blank