Synchroonzwemsters 5e en 8e tijdens het NK

In het weekend van 27 en 28 Januari werden de Nationale Kampioenschappen Synchroonzwemmen gehouden in Hoofddorp. BZ&PC nam deel aan deze Kampioenschappen met een solo en een ploeg. Op de Zaterdag stonden de Technische Uitvoeringen op het programma. Dit was de eerste keer dat er bij het NK gejureerd werd met het nieuwe jurysysteem. 




In het nieuwe systeem dien je vooraf op te geven wat je gaat zwemmen, en wordt gecontroleerd of dit goed uitgevoerd wordt. Indien je iets anders zwemt dan opgegeven, of een beweging verkeerd uitvoert, krijg je een Base Mark. Een Base Mark zorgt voor een mindering op je puntentotaal. Dit maakte het extra spannend! 

Anouk Baars behaalde een mooie 5e plek met haar solo op muziek van Drops of Jupiter. Zij behaalde 142,6033 punten en was de enige soliste zonder Base Marks en afgekeurde elementen. 

Bij de ploegen werd BZ&PC vertegenwoordigd door Anouk Baars, Sanne Baars, Maike van Vliet, Marije Koot, Feline Ewalds, Megan Amling en Isabel van den Hoeven. Zij haalden 129,3484 punten en eindigde hiermee op een 8eplaats. 

Op Zondag stond de Vrije Uitvoering op het programma. Deze uitvoeringen werden gejureerd met het oude jurysysteem. De ploeg, bestaande uit Anouk, Sanne, Maike, Feline, Megan en Isabel haalde een puntentotaal van 57,8333 punten en eindigden hiermee op een 12e plaats. 

We kijken terug op een prachtig weekend met mooie resultaten! 

Ingezonden bericht

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank