Teleurstellende nederlaag ESTO

Verliezen met 1-4 in een thuiswedstrijd van een ploeg die twee punten minder heeft op de ranglijst is ronduit teleurstellend. Het was ook niet nodig want vooral in de eerste helft was ESTO veel beter, voetbalde verzorgd en scherp. Dat in je de zesde minuut op achterstand komt vanwege een fraaie en onhoudbare poeier doet daar niets aan af.

Vijf minuten voor de rust maakte Daan Boerboom het verschil met een kopbal, na een prima aanval, ongedaan. Dikke kansen waren er voor de rust voor ESTO om de pot naar zich toe te trekken. Die waren er overigens ook voor Stompwijk ’92.

Fantastisch keeperswerk van Joey Anker voorkwam dat. ESTO was daarmee wel gewaarschuwd voor de messcherpe counters van de razendsnelle en slimme voorhoede van haar tegenstander. Na de rust viel de dreiging van ESTO weg.

Er was veel balbezit maar weinig druk naar voren, ook ging de achterdeur teveel open. In de 67 minuut viel het tweede doelpunt voor de  Stomwijkers. Dat gebeurde uit een te verwachten counter.

Daarna was de organisatie bij ESTO verdwenen. Een omzettingen en de wissels loste dat niet op en de breiende zoektocht naar de aansluiter viel volkomen in het mandje van Stompwijk. Opnieuw waren het counters, steeds slim aangespeeld richting hun tweemans voorhoede, die ESTO in het stof deed bijten.

Nauwelijks kon de thuisploeg daar iets tegenoverstellen en de einduitslag van 1-4 deed uiteindelijk recht aan de verhoudingen op het veld. Net als vorige week is een hoge mate van slimheid, organisatie en enkele spelers die het verschil maken bepalend of je goed mee kunt komen in de 2e klasse. Dat moet nog groeien bij de jonge ESTOploeg.

Het seizoen duurt nog lang en de mogelijkheden zijn voorhanden. Volgende week gaat ESTO op bezoek bij Teylingen in Ter Leede. De wedstrijd begint om 14.00 uur.

Beeld en tekst: Han Koevoets