Thriller in De Kuil; Dames 1 verslaat koploper

In de subtop van het Nederlandse waterpolo deed Dames 1 van BZ&PC goede zaken. BZ versloeg koploper Waterpolo Den Haag met een benauwde 8-7. De winnende treffer werd 14 seconden voor het laatste fluitsignaal tegen de touwen geschoten door uitblinker Kaylee Schellingerhout.

De winst was zeker niet vanzelfsprekend. De equipe van trainer Ton Kloosterman keek al snel tegen een 0-2 achterstand aan. Halverwege het derde kwart werd het zelfs 2-5 en 3-6. In een kolkende Kuil hield de thuisploeg het hoofd het langst koel. In de laatste zeven minuten werd een beslissende inhaalrace ingezet. BZ kwam met nog ruim twee minuten te spelen voor het eerst op voorsprong; 7-6. Door een onoplettendheidje in de Bodegraafse verdediging maakte Haagse Iris Ruitenbeek er op 47 seconden voor het einde 7-7 van. Een remise werd het niet. Schellingerhout (foto boven) was het eindstation in een laatste overtalsituatie. Met haar vijfde treffer van de avond besliste zij het rommelige duel in Bodegraafs voordeel.
“Dit was echt een teamoverwinning”, jubelde Schellingerhout na afloop. “De blijdschap aan het einde van de wedstrijd liet zien hoe hard we met elkaar gewerkt hebben en hoe trots we op elkaar waren. Dat maakte deze overwinning extra mooi.”

Aankomende zaterdag kruisen beide ploegen wederom de degens. BZ mist vanwege vakanties enkele sterkhouders en zal met een ongewone samenstelling naar Den Haag afreizen. In Het Hofbad klinkt om 18.50 uur het eerste fluitsignaal.

Zaterdag 23 februari
BZ&PC Dames 1 – SG Waterpolo Den Haag 8-7
Periodestanden: 1-2, 1-2, 2-2, 4-1
Doelpuntenmakers BZ&PC: Kaylee Schellingerhout 5, Suzan Kaynar 2, Marjolein Russchenberg.