Top prestatie Gerard Bunnik en kleindochter Sophie Oosterom met schaatsen

Gerard Bunnik en zijn kleindochter Sophie Oosterom hebben begin deze week een top prestatie geleverd door gezamenlijk 200 km te schaatsen op de Weissensee. Voor Sophie was het haar eerste keer om de 200 km te voltooien. Gerard mocht alweer voor de 26e keer in Oostenrijk schaatsen.




De dag begon vroeg voor Sophie en Gerard, om 5 uur ’s ochtends ging de wekker af zodat ze om 6 uur op het ijs konden staan, helemaal klaar om de 200 km tegemoet te gaan. Om 7.00 uur stonden ze al omgekleed aan de startlijn. Ze reden de hele tocht samen, waarbij opa Gerard aanvankelijk voorop reed. Na 100 km nam Sophie echter de leiding en sleepte ze haar opa er doorheen.



“Een mooi moment om als opa mee te mogen maken .”

Net voor de laatste ronde besloten ze een korte pauze te nemen. Voor wat extra moed namen ze een Jägermeister-shot en genoten ze extra van deze bijzondere ronde die nog 12,5 kilometer was!

Iets voor half 6 bereikten ze de finishlijn en hadden ze succesvol de 200 km afgelegd. Voor Gerard was dit al de 26e keer dat hij deelnam aan de Weissensee, en vorig jaar was hij zelfs gehuldigd door de burgemeester daar. Voor Sophie was dit haar allereerste keer op zo’n lange afstand. “Ik heb wel eens 150 km gefietst, maar dit was toch anders,” merkte ze op.

Gerard beschouwde het schaatsen van zo’n lange afstand samen met zijn kleindochter als een geweldige ervaring. “Trots dat we samen hebben kunnen schaatsen,” zei hij.

Sophie bezocht ’s avonds nog het Blarenfeest, maar dat weerhield haar er niet van om de volgende dag, om half 9 ’s ochtends, weer op de fiets te stappen om haar spieren los te maken na de tocht van gisteren.

Deze toch is een alternatief voor de Elfstedentocht welke al 27 jaar niet meer gereden wordt

Advertentie