Verslagen H1 en D1 VSTS

Afgelopen donderdag speelde VSTS Dames 1 opnieuw tegen ZVH D1, dit keer voor de beker. Zaterdag 24 november werd hier helaas met 3-1 verloren, dus de dames hadden wat recht te zetten. Helaas werd de juiste flow niet gevonden en werd er wederom met 3-1 verloren. De derde set die gewonnen werd, werd er wel vechtlust en veerkracht getoond en met deze set in het achterhoofd werd afgelopen zaterdag afgereisd naar Bergambacht, waar Thor Dames 2 de tegenstander was.

De thuiswedstrijd, die op 6 oktober van dit kalenderjaar werd gespeeld, werd verloren met 1-3. Het verlies in die wedstrijd was onnodig en teleurstellend en de dames uit Bodegraven waren na de slechte reeks verloren wedstrijden nu wel gebrand op een overwinning. Gestart werd met Dana op de spelverdeling, Jacky op de diagonaal, Mirjam en Carolien op het midden en Elvira en Krystel als passer/lopers. Donna is nog herstellende van een duimblessure dus vandaar dat Elvira de honneurs waarnam op de buitenpositie.

VSTS begon slap aan de eerste set en liep gauw tegen een achterstand aan die ze de hele eerste set niet meer konden overbruggen. Ondanks een spelverdelerswissel kon het tij niet gekeerd worden en werd er te laat teruggevochten en won Thor de set met 26-24.

De tweede set startten de dames al beter maar door veel persoonlijke fouten kon Thor een gaatje slaan. Judith deed haar best de aanvalsters te bedienen maar deze stuitten op een goed blok. De tweede set ging helaas ook verloren met 25-22.

De derde set werd er uit een ander vaatje getapt en VSTS kon druk zetten met de service en de overtuiging dat deze set gewonnen moest worden was ook terug te zien in het spel. Het werd nog even spannend maar deze set werd terecht gewonnen met 24-26 door VSTS.

Dit goede spel werd doorgetrokken in de vierde set. Helaas speelde de korte tipballen van de midden van Thor ons parten en zij kon te veel punten maken waardoor er toch weer een achterstand ontstond. Er werd nog knap terug geknokt maar het was toch Thor dat aan het langste eind trok met de setwinst van 25-23 en daarmee de wedstrijd won met 3-1.

De dames putten moed uit het verbeterde spel en gaan aanstaande week weer hard trainen om in ieder geval de eerste seizoenshelft winnend af te sluiten. Aanstaande zaterdag spelen zij weer thuis, tegen GSC Haaglanden dames 1, om 16.30 uur in de Sporthoeve.

VSTS H1 verliest van Switch H2

Zaterdag 1 december stond de wedstrijd tegen Switch Heren 2 op het programma. Hiervoor moesten de heren van VSTS afreizen naar Utrecht. Het beloofde op papier een spannende wedstrijd te worden, aangezien Switch slechts 1 plek boven VSTS staat. De 1e set werd moeizaam gestart. Er werd hard gevochten, maar VSTS kwam niet voldoende tot scoren. Deze set werd dan ook met 25-17 verloren.

In de 2e set kwam het zelfvertrouwen weer terug en dit was ook te merken in het spel. De lange rally’s werden nu gewonnen in plaats van verloren. Met goede vechtlust werd de set met 20-25 gewonnen. Met een 1-1 tussenstand startte VSTS de 3e set erg goed en kwam al snel op een voorsprong. Halverwege de derde set werd Switch een stuk beter en met een aantal discutabele ballen van de scheidsrechter werd deze set met 25-20 verloren.

De 4e set was tot aan het eind een hele spannende set. Er werd aan beide kanten hard gevochten om de set binnen te halen. Helaas trok Switch toch aan het langste eind en werd deze set met 25-19 verloren. Ondanks het verlies kijkt VSTS Heren 1 terug op een goede wedstrijd, waarin als team hard werd gevochten. Op zaterdag 8 december spelen de heren weer thuis om 16:30 uur in de Sporthoeve in Bodegraven.