Volle score voor Vriendenschaar na twee wedstrijden

In de eerste thuiswedstrijd in de zaal speelde Vriendenschaar 1 tegen Dubbel Zes, een ploeg waarvan eigenlijk gewoon gewonnen moest worden. De valkuil tegen deze ploeg kon nog wel eens zijn dat er zou worden meegegaan in hun spel.

Dit gebeurde gelukkig de eerste tien minuten niet. De ploeg van De Knikker Keukens kende een goed start en stond al gauw voor met 6-2. Hierna werd er toch even in die zojuist genoemde valkuil getrapt en stokte het dynamische aanvalsspel: er werd niet gescoord, en geschoten op de verkeerde momenten, waardoor er veel één-schots-aanvallen waren. Toch werd er net voor rust weer teruggepakt naar sterk aanvallend spel, wat resulteerde in een ruststand van 9-5 en net na rust een voorsprong van 13-5.

Daarna is de wedstrijd niet meer uit handen gegeven en werd er uiteindelijk afgefloten bij een stand van 20-11 voor de thuisploeg. Er hadden misschien nog meer doelpunten ingezeten. Vriendenschaar 3 en Vriendenschaar 2 zetten voorafgaand aan de wedstrijd van het eerste de toon met overwinningen van respectievelijk 30-11 en 30-15. Toch valt ook met een eindstand van 20-11 te spreken van een mooie overwinning, met als resultaat het maximale puntenaantal uit de eerste twee zaalwedstrijden.

De duidelijke topscoorder van de wedstrijd tegen Dubbel Zes is met vijf mooie goals Kelly Koster.