VRIENDENSCHAAR-SELECTIE NOG ALTIJD BOVENAAN

De Vriendenschaar-selectie is inmiddels op de helft van de tweede veldcompetitie van het seizoen 2023-2024 en staat nog altijd ongeslagen bovenaan. Vriendenschaar 2 nam het op een zonnige 11de mei op tegen Gemini, in Gouda, waar je nog altijd op ‘echt’ gras speelt, en won met 7-8.
Vriendenschaar 1 nam het in het tevens zonnige Leiden op tegen KZ Danaïden 1. De Leidenaren startten gretig, waardoor ze binnen de kortste keren met 5-1 voor stonden. De Bodegravers lieten zich niet gek maken en deden geduldig hun ding. Zo stond er bij rust alweer een wat spannender tussenstand op het bord: 8-7.

Gezien het warme weer was het lastig energie in het spel te krijgen, waardoor het wat statisch en voorspelbaar was, laatste ook mede dankzij het achterverdedigende werk door KZ Danaïden. Er werd nog wat gewisseld aan Bodegraafse kant om wat meer energie in te brengen. Zo deed de laatste minuten onder andere Jinke van Keeken mee, die maanden geleden haar achillespees afscheurde tijdens een korfbalwedstrijd van Vriendenschaar 1.

Het werd 9-9, waarna de Bodegravers enkel nog het voortouw namen. Het lukte nooit om echt los te komen, maar de winst was binnen aan het einde van de wedstrijd: 12-14. Hiermee staat zowel Vriendenschaar 1 als 2 met zes punten bovenaan de poule.

Foto: Fenne van den Hoogenband (van de wedstrijd tegen De Vinken)

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank