‘VSTS dames 1 boekt overwinning na rustperiode’

Afgelopen zaterdag mocht dames 1 weer een wedstrijd spelen na drie weken rust te hebben gehad. De race om de titel ligt nog helemaal open en elke wedstrijd is belangrijk. Dus ook deze, tegen NVC dames 1, uit in Nieuwegein.

Vol goede moed reisden de dames af en de volgende speelsters mochten beginnen: Judith Terpstra op de spelverdeling, Karen Knip als libero i.v.m. afwezigheid van Anita Michalek, Karin klein op de diagonaal, Mirjam van der Kruk die weer terug is gekeerd begon deze wedstrijd samen met Marianne Polderdijk op het midden en de passer-lopers Elvira Duiven en Annemarieke Zwaneveld.

Beide teams hielden elkaar goed in evenwicht en de strijd ging tot het einde van set één door. Flinke servicedruk werd er aan twee kanten geleverd en geen enkel punt werd er cadeau gedaan. De eerste set werd door hard werken in het voordeel van VSTS beslist, met 27-29.

De tweede set nam de thuisploeg het voortouw en zij sloegen een gaatje wat zij niet meer weggaven en de tweede set wonnen met 25-19. Hiermee was de score weer in balans en maakten de dames zich weer op voor set drie. Nu nam VSTS het initiatief en met hard werken en een goede serviceserie van Mirjam van der Kruk werd NVC nu aan de kant gezet met 17-25. Helaas volgde NVC dit goede voorbeeld door hetzelfde terug te doen in de vierde set omdat VSTS zelf onnodige fouten maakte en NVC hiervan profiteerde en er met de setwinst vandoor ging.

Een beslissende vijfde set was nodig om een winnaar aan te wijzen. NVC begon met een goede serviceserie en VSTS keek gauw tegen een 4-0 achterstand aan. Yvonne Vink kwam binnen de lijnen en deed dit ook na een foutservice van de overkant en zorgde dat de stand weer werd gelijk getrokken. VSTS had de flow weer te pakken en liet merken dat het beter was dan NVC en won de set overtuigend met 9-15 en pakte een zwaarbevochten 2-3 overwinning.

Aanstaande zaterdag staat wederom een spannende wedstrijd op het programma, namelijk de thuiswedstrijd tegen Vives dames 1, dat momenteel met één wedstrijd en één wedstrijdpunt meer op plaats twee boven VSTS staat.