VSTS Dames 1 gaat met overwinning de winterstop in

Afgelopen zaterdag stond de wedstrijd tegen GSC Haaglanden Dames 1 op het programma. Een spannende wedstrijd op papier, aangezien Haaglanden de 10e plek bezet en VSTS plaats 11. Na de teleurstellende wedstrijd tegen Thor Dames 2 vorige week waren de dames niet van plan het hoofd te laten hangen, maar uit een ander vaatje te tappen.

Dennis Strang stuurde de volgende zes speelsters het veld in: Judith op de spelverdeling, Jacky als diagonaal, Mirjam en Carolien op het midden, Annemarieke die ons kwam versterken op de liberopositie en Elvira en Krystel als passer/lopers.

De wedstrijd werd fel gestart door de dames van VSTS. De sfeer zat er goed in, de dames waren gretig en overtuigend in hun afronding, zodat de punten achter elkaar werden gemaakt. Haaglanden werd goed onder druk gezet met de service van verschillende speelsters en zo trok VSTS langzaam de eerste set naar zich toe. Donna, die herstellende is van een duimblessure, werd weer ingezet in plaats van Elvira, die elkaar deze wedstrijd goed afwisselden, wat het spel ook ten goede kwam. De eerste set werd gewonnen met 25-21.

De tweede set zetten de dames van VSTS het goede spel door. Door een serviceserie werd een flink gat geslagen in het voordeel van Bodegraven, maar Haaglanden liet het er niet bij zitten en knokte zich terug deze set in. Te laat kwam het besef om een stap harder te gaan en Haaglanden ging er vandoor met de setwinst met 24-26.

De derde set liet Bodegraven zien dat zij niet op de 11de plaats thuis horen en zetten Haaglanden onder druk met hun service, maar ook aan het net werden de punten gescoord en in het achterveld werden de ballen goed verdedigd onder leiding van Annemarieke. De pass lag zeer constant en Dana, die er in gekomen was voor Judith, had keuze genoeg. Zij maakte ook goed gebruik van de 3-meter aanvallers, en deze keuze was vaak succesvol. Met overtuiging werd deze set gewonnen met 25-15.

In de vierde set liep de frustratie bij de tegenstander hoog op, zeker na een constatering van de arbitrage wat betreft een vakfout, en zo speelde Haaglanden steeds meer tegen zichzelf en was VSTS zo kien om Haaglanden geen ruimte meer te geven om te scoren. Met goed spel werd wederom deze set met 25-15 gewonnen en zo de wedstrijd met 3-1.

De vier punten die hiermee worden bijgeschreven waren zeer welkom en de dames hebben nu even rust tot zaterdag 5 januari van het nieuwe kalenderjaar, waar zij mogen aantreden tegen Velo Dames 1. Deze wedstrijd wordt gespeeld in de Kuil, op de Sportlaan, te Bodegraven. Alle support is weer van harte welkom. De dames hebben van plaats gewisseld met Haaglanden en staan nu op plek 10 van de ranglijst. Zij hopen het goede spel door te zetten in het vervolg van de competitie. Dennis Strang moet het dan zonder zijn assistente Karin doen, aangezien zij nu ook bij de volleybal met zwangerschapsverlof gaat.