´VSTS dames 1 verliest nipt in Zevenhuizen´

Afgelopen zaterdag speelden de dames van VSTS hun eerste uitwedstrijd in de derde divisie B, tegen ZVH dames 1. In de voorbereiding hadden de twee teams het al tegen elkaar opgenomen dus onbekend was de tegenstander zeker niet deze dag.

Dennis Strang stuurde deze wedstrijd Steffi van den Berg, Fleur van der Laan, Eline Hazelaar, Naila Sabovic, Terra Perotti, Denise Peeters en Krystel Termorshuizen het veld in om te starten. ZVH hield VSTS met hun service gelijk goed onder druk en zo keek VSTS al snel tegen een achterstand aan. Maar de dames rechtten hun rug en begonnen langzaam in hun spel te komen en de passlijn kreeg een betere grip op het servicegeweld van de tegenstander. VSTS kwam langszij en klaarde de klus door de eerste set met 23-25 te winnen.

In de tweede set was het duidelijk dat ZVH ook steeds beter in haar spel kwam en door onnodige eigen fouten aan Bodegraafse zijde nam ZVH weer een voorsprong die gedurende deze set in stand werd gehouden. Terpstra kwam er nog in voor van den Berg en ook van Wijngaarden nam haar intrek in het veld om het tij te keren maar helaas won ZVH deze set met 25-22.

De derde set kwam VSTS er niet echt aan te pas, de vorm van de eerste set was er even niet en er werd vooral tegen zichzelf gespeeld. Veel servicefouten werden gemaakt waardoor VSTS steeds opnieuw de side-out moest ontvangen en daaruit moest proberen te scoren, wat zeker niet gemakkelijk ging. Deze set was er één om snel te vergeten: 25-16 verlies.

Mocht VSTS nog kans willen maken op de winst, dan moest het in de vierde set uit een ander vaatje tappen. En dat gebeurde ook. VSTS toonde zich veerkrachtig en was nu degene die het spel dicteerde. Er werd goed verdedigd en de aanvallers konden weer scoren of legden de ballen goed weg in de verste hoeken bij de tegenstander. Zo werd de score weer gelijk getrokken door de vierde set te winnen met 21-25.

Een vijfde set was dus nodig om een winnaar te krijgen uit dit duel. VSTS startte goed en overtuigend en wisselde van speelhelft met één punt voorsprong. Maar ZVH liet het er niet bij zitten en had ook een aantal mazzeltjes waardoor voor hen de eindstreep al verleidelijk dichtbij kwam. Er werden nog dappere pogingen gedaan het tij te keren maar helaas trok ZVH aan het langste eind met 15-12 en zo wonnen zij de wedstrijd met 3-2.

De dames van VSTS betreuren deze verliespartij maar zijn wel redelijk tevreden met hoe de wedstrijd is gespeeld, ondanks een paar diepe dalen. Volgende week spelen de dames wederom uit, ditmaal bij Taurus in Houten, tegen Taurus dames 2 om 16:30uur.