VV Bodegraven pakt 2e overwinning na winterstop

Na de mooie 2 -1 overwinning op Rohda 76 heeft VVB ook de tweede wedstrijd na de winterstop met winst afgesloten. De ploeg van trainer Frits van Dijk startte de wedstrijd tegen vv Moordrecht op traditionele Bodegraafse wijze en keek na 2 minuten al tegen een 0 -1 achterstand aan.

Onder de indruk van de vroege achterstand was VVB echter niet. Na 10 minuten werd door Moordrecht hulp aangeboden. De keeper speelde de bal bij het uitverdedigen in de voeten van Mitchell vd Tier, die dankbaar de 1-1 op het scorebord liet zetten. Ondanks het feit dat de spits van Moordrecht 2x alleen op doelman Marco Vonk mocht afgaan was VVB in de eerste helft de bovenliggende partij. Alleen de afronding ontbrak bij enkele goed opgezette aanvallen waardoor met een 1-1 ruststand de kleedkamer werd opgezocht.

Direct na de rust stond het vizier voor VVB nog niet op scherp en werd eerst de bal op de paal gespeeld waarna Gerrit Hulters de terugstuiterende bal vanaf 3 meter hoog over het lege doel schoot. In de 50ste minuut liet Gerrit zien niet onder de indruk te zijn van zijn eerdere misser en schoot hij beheerst een mooie breedtepass van Mitchell vd Tier binnen.  Na de voorsprong zakte VVB wat terug en kreeg Moordrecht meer grip op de wedstrijd. Het merendeel van de kansen was echter voor VVB maar werden slecht afgewerkt. De 3 keer dat men wel het net wist te vinden werden deze wegens buitenspel niet aan de score toegevoegd.

Dit leidde in de blessuretijd nog tot een gevaarlijke situatie met een vrije trap op de rand van het 16 metergebied voor Moordrecht. I.p.v. een gerichte trap op doel koos men voor een makkelijk te verdedigen voorzet en besloot de goed leidende scheidsrechter F. Lugtigheid zijn slotakkoord te blazen.

Met 6 punten uit 2 wedstrijden na de winterstop kijkt VVB uit naar volgende wedstrijd. As zaterdag om 14.30 thuis tegen SC Woerden.