Wedstrijdverslag H1 VSTS

Vrijdag 10 november speelde Heren 1 van VSTS een belangrijke wedstrijd voor de competitie. De tegenstander was Kalinko HS 2, de nummer 1 van de competitie. Met een wedstrijd minder gespeeld en slechts een punt minder was dit voor ons de wedstrijd waar we de eerste plek konden bemachtigen.

De eerste set begonnen we sterk en we kwamen al snel op een voorsprong. De hele set bleven we een aantal punten op Kalinko voor. Tegen het einde van de set kwamen ze nog een paar punten terug maar we wisten de set nog te winnen met 25-22.

De tweede set ging voor ons wat moeizamer. Kalinko speelde slim en in de verdediging hadden ze bijna alle ballen die we speelden. Ze waren ons deze set te sterk af en we verloren die dan ook met 17-25.

In de derde set moesten we onszelf weer herpakken. We begonnen zeer sterk en kwamen gelijk op een ruime voorsprong. Na zeven punten kwam Kalinko weer terug waarna het gelijk op ging in de set. Aan het einde van set waren ze ons toch nog te sterk af en we verloren deze set met 22-25.

Als we met deze wedstrijd de eerste plaats wilden behalen dan moesten we minimaal 3-2 winnen. Om dat nog te behalen moesten we de vierde en de vijfde set winnen. Het was nu tijd om ons eigen spel te spelen, om zelf het tempo te bepalen. En dat deden we ook. In de vierde set waren we sterk in de verdediging. De passing lag goed en ook in de aanval werd het afgemaakt. Ook pakten we veel punten door slim te spelen en af en toe een bal in een hoek van het veld te prikken. We wonnen de vierde set met 25-18.

De vijfde set zou bepalen welk van deze twee teams voor nu de eerste plaats in de competitie zou krijgen. Met een goede service kwamen we als snel voor. Halverwege de set stonden we vier punten voor. Door nog even door te zetten konden we de set op conditie winnen met een stand van 15-9.

Met deze 3-2 winst staan we nu bovenaan in de competitie. Een prachtige plek om op voort te bouwen. Onze volgende wedstrijd is op vrijdag 17 november om 21.30 tegen Timios HS 1 in Boskoop. Tot dan!