Wedstrijdverslag VSTS D1 – Vives D1

Op zaterdag 3 november speelde VSTS D1 na enkele weken van rust weer een duel in eigen huis.  Vives D1 uit IJsselstein stond als tegenstander op het programma.

Er werd sterk begonnen in de eerste set. In de basis startten Donna Sluis en Krystel Termorshuizen als passer- lopers, Carolien Verleun en Mirjam van der Kruk als middens, Jacky de Graaf als diagonaal en Judith Terpstra als spelverdeler. Lisanne Zwaneveld kwam vanuit het tweede team de rol van libero vervullen.

Temorshuizen zette de toon met een goede serviceserie. Het spel van VSTS liep, onder aanvoering van Terpstra, als een geoliede machine en al snel werd er een flink gat geslagen. Vives kwam in het midden van de set nog even in de buurt, maar de Bodegraafse dames schakelden een tandje bij en wonnen de eerste set met 25-20.

De tweede set liet een heel ander beeld zien. Vives zette VSTS vanaf de eerste minuut onder druk. De dames konden geen antwoord vinden op het servicegeweld van de bezoeksters, waardoor de setwinst met 10-25 naar Vives ging.

Ook in de derde set kwam VSTS moeizaam uit de startblokken en kwamen de dames al snel op een grote achterstand, die niet meer te overbruggen bleek. Deze set moest VSTS met 22-25 aan Vives laten.

Om kans te blijven houden op een overwinning moest VSTS de vierde set zien te winnen. Lange tijd ging het gelijk op, maar in de eindfase moest VSTS met lede ogen toezien hoe Vives de set met 21-25 en daarmee de 1-3 winst buitmaakte.

Komende zaterdag speelt VSTS om 17.30u in Nieuwegein de eerste uitwedstrijd van het seizoen tegen NVC dames 1.