Wedstrijdverslagen H1 en D1 VSTS

Afgelopen zaterdag stond de wedstrijd tegen Vives Dames 1 op het programma. Zij staan 2de op de ranglijst en de thuiswedstrijd werd helaas met 1-3 verloren. Met de informatie die coach Dennis Strang had over dit team kon hier gericht op worden getraind de afgelopen week. En dit heeft zijn vruchten afgeworpen….

Er werd gestart met Judith Terpstra op de spelverdeling, Elvira Duiven op de diagonaal, Mirjam van der Kruk en Carolien Verleun op het midden, libero Annemarieke Zwaneveld die ons weer kwam versterken en Donna Sluijs en Krystel Termorshuizen als passer/lopers.

Vanaf set één was duidelijk dat beide teams elkaar geen tot weinig ruimte gaven om zomaar de punten te kunnen scoren. In set 1 hielden beide teams elkaar goed in evenwicht en de opdracht om met onze service de passers en de libero van Vives onder druk te houden werd goed uitgevoerd. Met overtuigende acties aan het net maar ook vanaf de 3-meterlijn werden de punten binnengeslagen en zag je aan de gezichten van de dames van Vives dat zij dit niet helemaal verwacht hadden. Met plezier maakten de dames uit Bodegraven dan ook de eerste set buit met 25-27.

Dit goede spel werd doorgezet naar set twee. Judith kon de aanvalsters goed bedienen en Annemarieke haalde de ballen die wel terug kwamen van de grond. Nog steeds werden er met verschillende serviceseries flink wat punten gemaakt en werd de tweede set met de overtuigende stand van 17-25 gewonnen door VSTS.

De altijd moeilijke derde set was eigenlijk een kopie van de eerste set. De nr. 2 liet hier wel even zien dat zij zich niet zomaar gewonnen gaven en knokten terug. De dames van VSTS kwamen te laat in actie om het verlies nog om te kunnen buigen in de derde set en ondanks wissels won Vives deze set met 25-22.

In de vierde set voelde Vives zich duidelijk gesterkt door hun publiek en hadden zij wat geluk met arbitrale beslissingen. De foutenlast aan Bodegraafse zijde was te hoog en Vives kon ook deze set winnen met 25-20.

Er was dus een allesbeslissende vijfde set nodig om een winnaar uit het vuur te slepen. Deze wedstrijd kenmerkt zich door de vele lange rally’s waardoor het ook een ware uitputtingsslag begon te worden. Met een comfortabele voorsprong in het voordeel van VSTS werd gewisseld van speelhelft maar Vives liet het er niet bij zitten. VSTS knokte voor elk punt en de overtuiging was van de gezichten af te lezen dat zij hier de winnaar zouden worden. De laatste paar punten klopte alles weer: de pass werd goed gebracht, de sets lagen perfect en de aanvallers scoorden weer. Op de stand van 14-15 in het voordeel van Bodegraven sloeg de diagonaal van Vives de bal hard uit en kon er een overwinningsdans worden ingezet.

Heel erg blij met het resultaat en de vechtlust werden er drie verdiende punten mee terug genomen naar huis. Aankomende zaterdag staat de volgende kraker op het programma, namelijk NVC Dames 1, die de ranglijst van de derde divisie B aanvoert. Alle support is dus weer van harte welkom, om 16.30 uur in de Sporthoeve!

VSTS H1 laat punten achter in Gouda

Bodegraven / Gouda – De Bodegravers lopen averij op in de strijd tegen degradatie.
Helaas is het afgelopen zaterdag niet gelukt om punten mee te nemen vanuit sporthal “de Zebra”.

Al tijdens het inspelen en inslaan merkte coach Rients op dat de gretigheid ontbrak in het team gesponsord door Kraan & Roos Constructie. Ondanks de peptalk voorafgaande aan de eerste set liep het “gewoon” totaal niet bij de Bodegraafse formatie. Al snel werd er tegen een achterstand aan gekeken en de set ging dan ook in een razendsnel tempo voorbij met een eindstand van 25-11.

De Kraan en Roos equipe stond meteen weer met beide benen op de grond na de positieve en opgaande lijn die de afgelopen weken is ingezet. Binnen het team werd besloten de 2e set te starten met dezelfde spelers, maar met een ruim bezette bank kon er snel gewisseld worden.

Een klein sprankje “hoop” werd vastgepakt en na een sterke serviceserie en een tactische wissel kwam de bravoure en spirit weer terug in de set. Helaas kwamen de Bodegravers net tekort en ging de set nipt verloren met 26-24.

Gouda, Sporthal “de Zebra” of VollinGo, een van die factoren zorgde voor een bepaalde spanning waardoor het eigen spel van VSTS totaal niet zichtbaar was. Ook het nipte verlies van set 2 kwamen de mannen niet meer te boven. Ook in de 3e werd achter de feiten aangelopen en aan een verlies was dan ook niet meer te ontkomen. Setstand 25-17.

In de 4e set is geprobeerd met de opstelling van set 2 nog een punt te pakken maar helaas dropen de Bodegravers af, een collectieve offday. Het is helaas nooit een wedstrijd geworden en VollinGo H1 (nr. 6) is geholpen aan een vrij eenvoudige overwinning. (4e set 25-14)

Hopelijk kunnen de mannen in hun eigen vertrouwde Sporthoeve zaterdag 16 maart om 16:30 uur hun eigen spel weer op de planken brengen tegen VCV H2 (nr. 7).