Wedstrijdverslagen H1 en D1 VSTS

Zaterdag 28 oktober was het weer zo ver: Heren 1 van VSTS mocht weer een wedstrijd spelen voor de competitie strijd. De tegenstander was deze keer DEO HS1. Met weer veel geleerd op de trainingen hadden we veel motivatie om deze wedstrijd te winnen.

Het bleek voor ons een prachtige wedstrijd te worden. De eerste twee sets gingen redelijk gelijk op, maar in beide waren we te sterk voor het team van DEO. De eerste set wonnen we dan ook met 25-20 en de tweede met 25-22. In de derde set waren we nog sterker dan de sets ervoor. Een nette verdediging gevolgd door goede set ups die werden afgemaakt met een sterke aanval gaven ons een ruime overwinning met een stand van 25-13.

De overwinning was nu zeker maar natuurlijk wilden we alle vijf punten pakken. In de derde set hadden we laten zien dat we deze wedstrijd met niets anders dan 4-0 moesten afsluiten. Maar in de vierde set waren we het even kwijt en kwamen we op een kleine achterstand. Na een time-out volgde een geweldige service reeks van Dennis van der Lecq. Door maar liefst 14 punten op rij te maken, waarvan er slechts een paar via een rally gescoord werden, stonden we ineens ruim voor. De laatste paar punten moesten we nog even voor werken maar met een paar sterke blokkeringen en aanvallen wonnen we ook de vierde set met een eindstand van 25-15.

Met onze tweede 4-0 overwinning van dit seizoen staan we nu al tweede in de competitie. We spelen erg sterk en worden met elke wedstrijd beter. Met veel plezier kijken we uit naar de volgende wedstrijd. Deze zal vrijdag 3 november zijn tegen Punch HS 3 in Delft.

Us dames 2 een maatje te groot voor VSTS

Dit weekend speelde VSTS thuis tegen US damesb2. Er werd gestart met Donna Sluijs en Yvonne Vink op de buitenkant, Carolien Verleun en Jacky de Graaf op met midden met libero Anita Rutczyńska spelverdeelster Dana de Jong en Karin Klein op de diagonaal. Tot halverwege de eerste set konden de dames aardig meekomen, maar door een goede servicedruk van de kant van US en mooie aanvallen, liepen de dames van US snel uit tot 25-17 en was de eerste set verloren.

In de tweede en derde set konden de Bodegraafse dames het langst meekomen. Maar door weinig service druk van de kant van VSTS en veel onnodige fouten lukte het de dames het in deze sets ook niet om te winnen, 20-25 en 19-25.

In de vierde set begonnen de dames scherp en stond er een kleine voorsprong op het score bord in het voordeel van de Bodegraafse dames. US kwam snel met het tegen antwoord en serveerde strek. De pass kwam niet onder controle en de aanvallen werden niet afgemaakt aan de kant van VSTS. Hoerdoor liep US heel snel uit en was de vierde set ook voor hun.

De Bodegraafse dames gaan deze week hard trainen om klaar te zijn voor de wedstrijd van volgende week tegen Zaanstad om daar beter spel te kunnen laten zien.