Wedstrijdverslagen H1 en D1 VSTS

Zaterdag 25 november speelden de mannen van Heren 1 van VSTS hun thuiswedstrijd tegen Kratos HS 2. Na afgelopen weken meerdere wedstrijden tegen de sterkere teams uit de competitie gewonnen te hebben was dit een wedstrijd om dat lijstje mee af te maken. Als we deze wedstrijd zouden winnen, hebben we elk team in de top vier verslagen.

In de eerste set had Kratos het zeer moeilijk met onze service. Af en toe kwam er een rally met vaak een sterke aanval van onze kant als gevolg. Deze set eindigde dan ook snel met een stand van 25-12.

In de tweede set kon Kratos zich weer herpakken en ze maakten het ons erg lastig. Met een passing die vaak een ruime meter van het net lag kwamen we niet tot aanvallen. Het ging gelijk op maar helaas verloren we deze set met 23-25.

Het zou dus geen 4-0 overwinning worden bij onze eerste thuiswedstrijd sinds weken. Maar dat deed de motivatie niet verminderen. Met meer focus op de verdediging en meer druk op de service konden we in de derde set Kratos steeds een stapje voor blijven. Ook was deze set de blokkering goed, waardoor de tegenstander vaak niet tot scoren kwam. De derde set wonnen we met 25-20.

In de vierde set begonnen we heel sterk. Met onze diepe service had Kratos veel moeite en zo kwamen we al snel op een voorsprong van 10-0. Kratos kon zich even herpakken maar halverwege de set was het voor hen toch echt op. Wij konden alles laten zien wat we in huis hebben: een goed passing, prachtige setups en een sterke aanval. Als de beurt aan Kratos was om aan te vallen, stond daar een dicht blok voor. De vierde set wonnen we met 25-12.

Een mooie overwinning van 3-1 tegen een tegenstander uit de top vier van de competitie was belangrijk voor de tussenstand. Door deze winst staan we nu nog zekerder op de eerste plaats, met één punt meer dan Kalinko. En dat terwijl we nog een wedstrijd minder gespeeld hebben. Vrijdag 1 december spelen we onze volgende wedstrijd. Dit is uit in Rijswijk tegen Inter Rijswijk HS 5, dat momenteel op de achtste plaats staat.

VSTS Dames 1 laat punten liggen

Afgelopen zaterdag speelden de dames van VSTS uit tegen Sovoco. Op papier een spannende pot. In de basis startte Donna Sluijs en Yvonne Vink op de buitenkant  Jacky de Graaf en Carolien Verleun op het midden met Anita Rutzcyñska als libero, Judith Terpsta op de spelverdeling en Karin Klein op het de diagonaal. De Bodegraafse dames begonnen matig aan de wedstrijd en maakten veel onnodige eigen fouten. Hierdoor eindigden de eerste set in 25-14 voor Sovoco.

In de tweede set startten de dames beter en gingen de dames met meer overtuiging spelen. Hierdoor maakten de dames van VSTS minder fouten en konden we langer mee komen met de dames van Sovoco. Echter aan het eind van de set slopen de fouten er weer in en werd ook deze set verloren met 25-19.

De dames van VSTS waren vast besloten om de derde set alles te geven. Met elkaar werd er gevochten om alle ballen van de grond te halen en ze bij Sovoco op de grond te krijgen. Met een geweldige service op het eind van Carolien Verleun  en harde aanvallen van Jacky de Graaf werd de set binnen gesleept door de dames van VSTS, 21-25.

In de vierde set zetten de Bodegraafse dames alles op alles om er een 5 setter van te maken. Aan beide kanten werd er hard gewerkt. Tot 20-20 was het daardoor erg spannend. Door onnodige fouten aan de kanten van VSTS trok Sovoco aan het langste eind en wonnen zij ook deze set. Dit betekende dat de dames met 3-1 verloren hadden. Dat wordt de komende week hard trainen om weer beter te worden.

Volgende week spelen de dames thuis tegen Inter Rijskwijk, de nummer 1 van de competitie. Ook deze wedstrijd spelen de dames in de blauwe zaal.