Wedstrijdverslagen van H1 en D1 van VSTS

Hieronder de wedstrijdverslagen van H1 en D1 van VSTS. Deze week was een spannende week voor Heren 1 van VSTS. Met nog vijf wedstrijden te gaan en een kleine voorsprong op de nummer twee, Timios, is het kampioenschap in zicht. Maar er moet nog wel hard voor gewerkt worden. Maandag 12 maart was de eerste van deze vijf wedstrijden, tegen Timios. Vrijdag 16 maart was Kratos aan de beurt, de nummer drie in de competitie. Een week waarin duidelijk zou worden wat er nog moet gebeuren voor het kampioenschap.

Maandag was het een zeer spannende wedstrijd. Gelijk vanaf het begin was duidelijk dat beide team zeer gewaagd aan elkaar waren. In de eerste set was Timios net wat beter en versloeg ons met 20-25, maar in de tweede set was het net andersom, die pakten wij met 25-21. De derde set was onze servicedruk hoog en had Timios veel moeite om een sterke aanval neer te zetten. Met een flinke voorsprong pakten we de derde set met een stand van 14-25. In de vierde set was Timios weer scherp. Met twee sterke middens konden ze veel punten scoren. Timios won de vierde set met 20-25. Een vijfde set moest deze wedstrijd gaan beslissen. Ook in de vijfde set lieten beide teams een mooi stukje volleybal zien. Slimme services, harde aanvallen en een sterk blok maakten het weer een spannende set. Tegen het einde van de set konden wij Timios toch te sterk af zijn en we wonnen de vijfde set met 15-10.

Deze overwinning was een mooi begin van de week. Na toch weer een puntje te zijn uitgelopen op Timios was het vrijdag het plan om dit door te zetten tegen Kratos.

Ook deze wedstrijd zou een spannende worden. In de eerste set was onze passing niet best en Kratos kon daar profijt uit halen. Met een stand van 25-17 verloren we de eerste set. Met het kampioenschap in ons vooruitzicht was het essentieel om er nu volle bak voor te gaan. De tweede set werd zeer spannend met van beide teams goed spel. Het moest uiteindelijk op twee punten verschil aan komen om de set te beslissen en dat konden wij doen met een stand van 26-24. De derde set waren we scherper dan tijdens de eerste twee, waardoor de passing goed lag en we sterk konden aanvallen. Met 25-16 wonnen we de derde set. Helaas was die scherpte er weer deels uit in de vierde set en kon Kratos zich weer goed herpakken na de laatste twee sets. Met 16-25 verloren we de vierde set. Ook deze wedstrijd moest dus besloten worden tijdens een vijfde set. Deze laatste set werd, net zoals die tegen Timios zeer spannend. Het ging gelijk op tijdens de eerste helft van de set, waarna wij toch een gat konden slaan, om hem uiteindelijk te winnen met 15-11.

Twee belangrijke wedstrijden in een week, allebei met hetzelfde resultaat. Het was fijn om tegen Timios te winnen. Het was balen om tegen Kratos twee punten te laten liggen. Toch zijn we weer een paar punten dichter bij het kampioenschap. Nog drie wedstrijden te gaan waarin er antwoord komt op de vraag die we al het hele seizoen stellen: “Wie wordt er dit jaar kampioen?”. Punt voor punt en set voor set gaan wij ervoor werken om het antwoord daarop te maken “VSTS H1”. Zaterdag 24 maart spelen wij onze laatste thuiswedstrijd. Dit zal zijn tegen Inter Rijswijk HS 5. Tot dan!

Nipt verlies voor dames 1.

Afgelopen zaterdag speelden de dames van VSTS onder leiding van coach René thuis tegen Van den Hengel/Sovoco dames  1. De start opstelling was als volgt: Elvira en Donna op de Passerloop positie. Op het midden stonden Carolien  en Marianne en  Karin als Diagonaal. Judith werd ingezet op de spelverdeling en Dana als libero.

De dames begonnen goed aan de wedstrijd. Het ging gelijk op tegen het team uit Soest. Er werd hard gewerkt met elkaar. Helaas kwamen de dames aan het eind net te kort en werd de set verloren met 22-25.

De tweede set wisten de dames wat ze moesten doen, onnodige foutjes achterwegen laten en met volle overtuiging spelen. Ook deze set waren de twee teams weer aan elkaar gewaagd. Waar het team uit Soest de nodige punten maakte met hun service liet VSTS hiermee de punten liggen. Door veel fout te serveren verloor VSTS opnieuw de set met 21-25.

In de derde set kwam de jarige Jacky samen met passerloper Yvonne binnen de lijnen. Zij maakten gelijk mooie punten en VSTS kwam op voorsprong. De pass verliep goed onder leiding van libero Dana en er kwam weer servicedruk vanuit de dames. Er werd goed gecommuniceerd en hard gewerkt als team. Deze set werd dan ook met 25-21 gewonnen.

Vol goede moed startte de dames dan ook de vierde set.  Na een servicebeurt van Yvonne Vink stonden de dames met 7-0 voor. Met het enthousiasme en de werklust van de dames liep VSTS steeds  meer uit. Spelverdeler Judith verdeelde de ballen over de verschillende posities en pakte zelf haar punten met haar uitstekende blok mee. De dames behouden hun voorsprong en winnen deze set met 25-16.

In de vijfde set is de start van dames wat minder goed. Maar na een service serie van Carolien en Karin lukt het de dames toch weer om gelijk te komen naar 8-8. Er wordt hard gewerkt aan beide kanten en helaas gaat Soest er dan toch met de winst vandoor met 14-16.

VSTS verliest deze wedstrijd dus met 2-3. De dames gaan deze week hard trainen en hopen aanstaande zaterdag de wedstrijd in Rijswijk met hetzelfde enthousiasme en de werklust in te kunnen gaan.

De volgende en tevens laatste thuiswedstrijd is zaterdag 7 april om 14:30 tegen Leyton dames 1. VSTS D1 wordt gesponsord door hoofdsponsor Dato training hiitcenter Bodegraven en door DCS schoonmaakorganisatie en scherp volleybal.