Winst voor Vriendenschaar tegen Dubbel Zes

Op zaterdag 9 februari stond voor Vriendenschaar 1 de uitwedstrijd tegen Dubbel Zes op de planning, een ploeg die met nul punten onderaan staat. Er moest dus eigenlijk gewoon gewonnen worden, maar hier lag dan ook direct een valkuil: over een wedstrijd tegen de onderste tegenstander kan te makkelijk gedacht worden.

De eerste helft leken de Bodegravers niet in deze valkuil te trappen, voornamelijk de goed spelende Lars Boot niet, die zijn tegenstander continu wist te dollen en vier keer scoorde in deze eerste helft. Ook Jinke van Keeken, speelster uit Vriendenschaar 2, viel goed in voor de helaas geblesseerd uitgevallen Eva Hoogendoorn.

Zo kwam de ruststand op een redelijk ruime voorsprong van 7-11. Na rust kwam de ploeg van De Knikker Keukens echter zwak terug: verdedigend werden te veel overtredingen gemaakt, waardoor Dubbel Zes vanuit de verkregen vrije ballen mee wist te blijven scoren. Aanvallend speelde Vriendenschaar traag en er werd te weinig gescoord.

Zo eindigde de wedstrijd met een taaie tweede helft. Gelukkig werd er nog wel gewonnen door de Bodegravers. Eindstand: 14-16. Hierna werd duidelijk dat concurrent Tiel punten had laten liggen, en daarmee staat Vriendenschaar nu op de eerste plaats in de poule.