“Zelfs in haar vakantie regelt Jose nog alles voor het team”

“Hallo? Met Lisette Groeneveld. Ja hoor, we staan in de file in Kroatië dus ik heb alle tijd om even te bellen. Mijn man rijdt dus kom maar op met de vragen. Waarom we Jose in het zonnetje willen zetten? Dat is niet zo moeilijk. We hadden alle trainers en begeleiders van ons G-voetbalteam natuurlijk wel kunnen nomineren, maar Jose Nicolaas heeft echt de basis gelegd van het G-voetbal bij Esto. Mede dankzij haar gaat het team na de vakantie in de officiële KNVB G-voetbalcompetitie spelen. Mooi toch?”




Tekst gaat door onder de foto

Lisette spreekt namens het hele gezin Groeneveld. Haar dochter Sanne is trainster en haar man William stond aan de basis van de oprichting van het huidige G-team. “Jose is heel sociaal en staat altijd voor iedereen klaar. Ze doet ontzettend veel voor het team en vindt alles wat ze doet eigenlijk maar heel gewoon. Vorig jaar mochten we bijvoorbeeld in de rust penalty’s nemen bij de Johan Cruyff Schaal. Dan zit Jose vanaf haar vakantieadres iedereen te mailen, te appen en houdt ze contact met de KNVB. Niets is teveel voor haar”.

Iedereen is welkom bij Esto
Het G-voetbal, bij Esto De Giganten genoemd, is een van de bijna 350 voetbalclubs waar kinderen en volwassenen met een beperking kunnen voetballen. De club uit Bodegraven is een aantal jaar geleden gestart met een paar spelers uit de buurt. Onder de bezielende leiding van Jose, G-voetbalcoördinator en aanspreekpunt, groeien De Giganten in korte tijd uit tot een hecht team. “En elk jaar komen er meer spelers bij”, vervolgt Lisette. “We maken echt de mooiste dingen mee met het team. We hebben bijvoorbeeld trainingen gehad bij ADO Den Haag en AZ. Of we nog een wens hebben voor de toekomst? Zeker. Dat er meer kinderen uit de regio G-voetbal gaan spelen. Liefst ook wat oudere spelers zodat het niveauverschil kleiner wordt. En nog een keer een training bij Feyenoord, roept mijn dochter op de achterbank”. 

Jose verrast met poster
De club en Jose werden door de KNVB, Fonds Gehandicaptensport en ING verrast met een poster van Jose. De drie organisaties werken samen om het G-voetbal de aandacht te geven die het verdient. Jose was onder de indruk van haar poster. Eén poster hangt inmiddels bij haar thuis en één poster krijgt een mooi plekje in de kantine van Esto.

Speciale competities zodat écht iedereen kan voetballen
Voetbal zit verankerd in onze maatschappij. De sport is voor veel Nederlanders toegankelijk, maar voor een grote groep voetballiefhebbers is de weg naar de velden minder gemakkelijk te vinden. Voor voetballiefhebbers met een lichamelijke en/of een verstandelijke beperking zijn namelijk aanpassingen bij de plaatselijke voetbalclub nodig zodat ook zij kunnen voetballen. Bijvoorbeeld door extra begeleiding of met passend voetbalaanbod in de buurt zodat iedereen op zijn of haar eigen niveau kan voetballen. Voor deze voetballiefhebbers heeft de KNVB competities met aangepast voetbal, het G-voetbal. Speciale competities zodat écht iedereen kan voetballen. Op dit moment spelen zo’n 5.000 leden G-voetbal. De KNVB, Fonds Gehandicaptensport en ING zetten zich in voor G-voetballers en de clubs. De organisaties stimuleren amateurverenigingen om G-voetbal op te zetten en het de aandacht te geven die het verdient.

Ga naar knvb.nl/doe-mee voor het aanbod van clubs met G-voetbal

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank