Zwaarbevochten overwinning RVC op hekkensluiter

Met wat geluk wist RVC’33 vorige week uit de gevarenzone te komen door in de laatste minuut van ONA te winnen. De tegenstander van deze week, GDA uit Den Haag, bungelt nog wel onderaan. Zaak voor RVC om de reeks overwinningen te verlengen in Reeuwijk. Het afgestoken vuurwerk voor de wedstrijd leek in de beginfase bij beide ploegen voor nog meer spektakel te zorgen.

Al binnen 2 minuten kwamen de gasten op voorsprong. Onoplettendheid en een strakke pegel leek RVC in de problemen te brengen. Totdat 2 minuten later Frank Stolwijk de bal grandioos binnen wist te schieten direct vanuit een corner. Met 1-1 na 7 minuten spelen was de ban gebroken. Het was helaas geen voorbode voor een hele goede wedstrijd, maar spannend was het wel. Vooral toen GDA uit het niets een strafschop toebedeeld kreeg. GDA schoot matig in, maar de redding van Stefan van der Meer mocht er zijn en hij hield zijn ploeg staande net voor rust.

Na de rust leek de GDA tank steeds leger te lopen. Een goede onderschepping van Zanzibar Booy, die inleverde bij Frank Stolwijk en die de bal op zijn beurt weer aan zijn broer Robin gaf was precies de juiste klap die RVC uit kon delen. Stolwijk miste niet en schoot RVC op 2-1 voorsprong. RVC leek daarna op zoek naar meer goals, maar het wist zijn kansen niet af te maken, waardoor GDA nog altijd een klein beetje geloof had. Dat werd opnieuw beschadigd toen ook RVC een strafschop kreeg. Frank Stolwijk faalde niet, 3-1. GDA kreeg daarna de kans om terug te komen, door opnieuw een gegeven penalty, maar ook deze keer werd het een misser die via keeper Van der Meer het doel niet vond. Zo leek RVC toch een redelijk gemakkelijke overwinning te behalen die belangrijk is voor op de ranglijst.