Turnselectie Heres maakt uitstapje

Zaterdag 30 april 2016 hadden ongeveer 16 meisjes van de turnselectie van Heres samen met 5 leiding zich opgegeven voor een krachttraining. Deze training werd gegeven door Dianta, trainster bij het Green Health Center te Bodegraven en was georganiseerd door de leiding van Heres. Het doel was om de selectiemeisjes eens te laten voelen wat krachttraining doet met je spieren en om te laten zien hoe belangrijk krachttraining is voor de turnlessen.




Om 10.30 uur begon deze spannende les bij het Green Health Center. Allereerst kregen we een korte rondleiding door de sportzaal met allerlei trainingsapparaten. De meisjes keken hun ogen uit toen ze enkele sporters fanatiek bezig zagen. Daarna ging iedereen de trap op naar de spiegelzaal waarna Dianta zich voorstelde en ons uitleg gaf over de les. Onze doelen voor deze les waren het trainen van de core, armen, benen en buikspieren met daarbij een juiste lichaamshouding en spanning.

We mochten allemaal een matje en gewichten pakken waarna de les op muziek begon. Allereerst werd er met gewichten gewerkt in vorm van een warming up op muziek. Daarna waren de benen aan de beurt. Enkele lunches, squats en het planken zouden een dag later voor flinke spierpijn kunnen zorgen. Ook de buikspieroefeningen mochten niet ontbreken en daarna werden er nog enkele evenwichtsoefeningen gedaan. Hierbij hebben we in de meest vreemde houdingen gestaan en gelegen. Tenslotte was er nog een cooling down op ontspannende muziek en ook daarmee moesten we onze evenwicht zien te bewaren.

Na ongeveer 1 uur was de training afgelopen. Alle meisjes waren zeer enthousiast over de training en wij hopen dat we er allemaal wat van hebben geleerd. Wij zullen deze oefeningen ook laten terugkomen tijdens de komende turnlessen.

IMG-20160430-WA0022

IMG-20160430-WA0024

IMG-20160430-WA0033

Door: Petra van de Ploeg

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank

blank

Geef een reactie