Expositie hoek 29 Bodegraven

Vanaf 29 november exposeert Ineke Smienk (Harmelen) in Hoek 29, Marktstraat 29 te Bodegraven. De expositie is te zien tot 31 december 2016. Het zijn prachtige geschenken voor onder de kerstboom.




Ineke Smienk woont en werkt in Harmelen alwaar zij in haar Atelier Levend Glas zich bezig houdt met het vervaardigen van glaskunst, pentekeningen en recycle-art. Zij is autodidact en werkt voornamelijk naar fantasie.

Zij begon in 1999 met glas-in-lood, eerst traditionele ramen, maar al snel veranderde deze in kunstzinnige panelen of glasobjecten. Zij maakte o.a. glas-in-loodramen voor een bakkersmuseum, instellingen of bedrijven.

In 2005 verschenen de eerste pentekeningen die langzaam evolueerden in een serie van meestal fantasie-vogels, gedetailleerd getekend met een Rotring-pen. Meestal begint zij met het tekenen van een oog, de rest wordt eromheen gefantaseerd.

Glasfusie staat vanaf ca. 2008 op het programma. Het is een techniek waarbij glas op hoge temperatuur (ca. 800 graden) in een speciale glasoven wordt versmolten. Een lastig proces wat veel vakmanschap vereist. Naast het versmelten kan het glas ook nog verbogen worden; het zgn. “slumpen”, waarbij het glas in een keramische of metalen mal wordt vervormd. Zij geeft in haar atelier ook workshops op dit gebied.

De laatste tijd worden de technieken van brandschilderen, tekenen en glasbewerking gecombineerd in de recyclekunst; kunst waarbij gerecycled materiaal wordt gecombineerd met glas. Ook hier speel de fantasie een grote rol.

Het is altijd een uitdaging om nieuwe paden te betreden en te experimenteren en zodoende iets origineels te creëren.

Openingstijden Hoek 29:

dinsdag  10.00 tot 14.00 uur

vrijdag    10.00 tot 16.00 uur

zaterdag 10.00 tot 16.00 uur

Ingezonden bericht

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank

Geef een reactie