Kinderen groep 2 Verhoeff-Rollmanschool bezoeken zendingskringloopwinkel

De kinderen van groep 2 van de VRS zijn al een aantal weken aan het werk over het thema afval en milieu, zorgen  voor Gods schepping. Eerder hebben zij al een bezoek gebracht aan het milieustation van de gemeente Bodegraven-Reeuwijk. Na al de lessen over afval scheiden/sorteren en hergebruik van afvalmaterialen konden de kinderen de laatste twee weken in de klas spelen in de zelfgemaakte kringloopwinkel.




Vrijdag 24 februari was de afsluiting van het thema en wel met een bezoek aan de zendingskringloopwinkel in de Spoorstraat.

Gelukkig kon het bezoek doorgaan, al waren de kinderen wel geschrokken toen zij hoorden over de brand in de garage naast de winkel. Tassen vol met spullen werden er vrijdag meegebracht naar school.

Deze hebben de kinderen eerst afgegeven bij de winkel voor de verkoop. Hierna hebben de kinderen zelf iets gekocht en werd er een fotospeurtocht in de winkel gedaan. De kinderen hebben veel geleerd en het was nog reuzeleuk ook!

Mensen doen vrijwilligerswerk voor een goed doel. Spullen hoef je niet weg te gooien maar kunnen vaak nog een keer gebruikt worden. Het is  goed voor de natuur dat dingen nog een keer gebruikt worden.

De zendingswinkel is voor ons bezoek speciaal een paar uur open gegaan. De winkel is open op vrijdagavond van 19.00  tot 21.00 uur en op zaterdagmorgen van 10.00  tot 12.00 uur. De kinderen bedanken de leden van de Protestantse Zendingscommissie die dit bezoek mogelijk heeft gemaakt.

Ingezonden bericht

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank

blank

blank

Geef een reactie