36 zonnepanelen geplaatst op het clubhuis van Jeu de Boules Vereniging OSB

Op het clubhuis van Jeu de Boules Vereniging OSB liggen sinds kort 36 zonnepanelen. Om dit te vieren was gistermiddag een officiële opening door Rabobank directeur Maurits Versteegh en Henk Patist van OBS. Om 15.00 uur werd de knop symbolisch omgedraaid onder toeziend oog van belangstellenden. Het complex is daardoor 100% zelfvoorzienend en milieu vriendelijk in zijn stroomverbruik geworden.
Het Rabobank Dichtbijfonds draagt graag bij dit project waarbij een bedrage geleverd wordt aan verduurzamen van het energiegebruik maar ook aan het verduurzamen van de exploitatie van de vereniging,” aldus Maurits Versteegh.

Eerder al hebben de firma`s MB Zonnepanelen van Marcel de Bruijn en KL Installaties van Kevin Lutjes beide uit Bodegraven 36 zonnepanelen op het dak van het clubhuis van Jeu de Boules Vereniging OSB Bodegraven aan de Groene Zoom 6 aangebracht. Bij het bestuur en de leden bestond al langer de wens om op de kosten van energie te bezuinigen. Met dit project heeft de OSB twee vliegen in een klap geslagen.

Aanvankelijk heeft het bestuur met de gemeente Bodegraven gesproken over de financiële mogelijkheden, maar, zo is gebleken, milieu staat weliswaar hoog in het vaandel van de gemeente maar als het geld gaat kosten, dan even niet.

Dat de vereniging er toch in geslaagd is om het project succesvol van de grond te tillen komt mede doordat er ledencertificaten zijn uitgegeven welke in drie jaar worden terugbetaald, maar ook door 30 % subsidie in de kosten van de Nederlandse Staat. Daarnaast heeft het fonds van RABO Dichtbij bijgedragen om het geheel financieel sluitend te krijgen.

Het bestuur en de leden bedanken tevens alle bordsponsors die door hun jaarlijkse bijdrage dit project mede mogelijk hebben gemaakt.

OSB1-0029

OSB2-0011

Ingezonden artikel

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank

Geef een reactie