Al bijna 600 mensen kiezen voor zonnepanelen via groepsaankoop

De veiling van SamenZonneEnergie heeft een flinke korting opgeleverd voor de deelnemers aan de groepsaankoop zonnepanelen. Alle deelnemers hebben inmiddels een persoonlijk aanbod voor een compleet zonnepanelensysteem ontvangen. Al bijna 600 inwoners van de provincie Zuid-Holland hebben besloten gebruik te maken van deze aanbieding.

Scherpe prijs behaald           
Zonnepanelenleveranciers Sungevity en Energiewacht (in samenwerking met Essent) kwamen tijdens de veiling als winnaars uit de bus. De uiteindelijke prijs van een zonnepanelensysteem is door de succesvolle veiling gemiddeld 19% lager dan de indicatieprijs bij inschrijving. De leveranciers bieden alle deelnemers een kwalitatief hoogwaardig systeem op maat aan. De leverancier voor Bodegraven-Reeuwijk is Sungevity.

Eerste installaties ingepland

De eerste installaties met deelnemers die hebben besloten het aanbod te accepteren zijn al ingepland. Bij deze mensen is het dak geschouwd door middel van satellietbeelden, waarmee nauwkeurig kan worden berekend hoeveel zonnepanelen op een dak passen. Het verwachte rendement van de zonnepanelen en het energieverbruik van het huishouden bepalen welk aantal zonnepanelen uiteindelijk het meest rendabel is.

 

De investering in een zonnepanelensysteem verdient zich veelal tussen de 6 en 10 jaar terug, waarbij het zonnepanelensysteem ruim 25 jaar mee gaat. De nieuwe systeemeigenaren zullen dus zeker een kwart eeuw flink besparen op hun energierekening. Naast een aanzienlijke besparing voor de deelnemers op hun energierekening wordt bovendien door de groepsaankoop een aanzienlijke stap gezet naar een duurzamer Zuid-Holland met nu al 600 nieuwe systemen in het vooruitzicht.

 

Deelnemers hebben tot en met uiterlijk 12 januari 2016 de tijd om te beslissen of ze het aanbod accepteren. De komende weken zullen er verspreid door Zuid-Holland informatieavonden worden georganiseerd voor deelnemers en geïnteresseerden.

Meedoen kan nog

Geïnteresseerden kunnen zich nog aanmelden bij de groepsaankoop en ook profiteren van het aanbod. Nieuwe deelnemers ontvangen direct een aanbod van de winnende leverancier in hun regio. Vrijblijvend inschrijven of aanmelden voor een informatieavond kan via ww.SamenZonneEnergie.nl.

Bron: Gemeente

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank

Geef een reactie