Attentie WhatsApp Buurtpreventie in Bodegraven-Reeuwijk

Sinds het begin van dit weekend zijn er op verschillende plaatsen in de gemeente Bodegraven-Reeuwijk stickers op woningen zichtbaar die erop wijzen dat er een BuurtWhatsApp actief is.
Deze WhatsApp-groepen blijken goed te werken tegen allerlei vormen van criminaliteit. Bewoners attenderen elkaar op verdachte situaties, personen of gedrag. Daarnaast geeft dit een verbetering van de saamhorigheid in de wijk en het verhoogt het veiligheidsgevoel bij veel inwoners.

Hoe kom je aan zo’n sticker? 

Je moet deelnemer zijn van een van een BuurtWhatsApp die aangemeld is bij de gemeente Bodegraven-Reeuwijk. Ben je nog geen deelnemer, check dan op de webpagina van de gemeente of er een groep actief is in jouw straat: https://gemeente.bodegraven-reeuwijk.nl/whatsapp-alert Staat jouw straat erbij, vul dan je gegevens in en je zal zo snel mogelijk toegevoegd worden aan de betreffende WhatsApp groep. Is er in jouw straat nog geen groep actief, overweeg dan zelf een groep op te zetten en meld je als beheerder aan op deze zelfde webpagina. Iemand van de gemeente neemt dan contact met je op en zal je hierbij adviseren.

De beheerder van de WhatsApp groep vraagt de stickers aan bij de gemeente. De gemeente zorgt er vervolgens voor dat de stickers bij de beheerders komen. En zij zorgen ervoor dat stickers bij de leden van de WhatsApp groep terecht komen.

Er wordt één sticker per huishouden verstrekt. Zorg dat deze zichtbaar, op bijvoorbeeld je voordeur, op je woning geplakt wordt. Je bent niet verplicht om als deelnemer een sticker op je woning te plakken, maar hoe meer stickers er in jouw buurt geplakt zijn, des te groter is de preventieve werking die ervan uit gaat.

Heb je nog geen sticker ontvangen? Heb dan nog even geduld. Waarschijnlijk is de beheerder van jouw groep nog een en ander aan het regelen.

Aanvullend op de WhatsApp groepen is er ook een facebookpagina opgericht: https://www.facebook.com/groups/1727020804196081/

sticker2 sticker1

 

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank

Geef een reactie