Bibliobus stopt per 1 januari 2015

De bibliotheek wordt geconfronteerd met grote bezuinigingen. In overleg met de gemeente Bodegraven-Reeuwijk is besloten de Bibliobus in de dorpen Nieuwerbrug, Reeuwijk-Dorp, Waarder en Driebruggen niet meer te laten rijden.
Op dit moment is er behalve de bibliotheekvestiging in Bodegraven en Reeuwijk-Brug ook een kleine bibliotheekvoorziening in de vorm van een Bibliobus in de dorpen Reeuwijk-Dorp, Waarder, Driebruggen en Nieuwerbrug. Met ingang van 1 januari 2015 komt de service van de Bibliobus in deze dorpen te vervallen.

Thuisservice

Huidige gebruikers van de Bibliobus zijn van harte welkom in de bibliotheek in Bodegraven in het nieuwe centrum Bij Everts en in de vestiging in Reeuwijk-Brug. Voor minder mobiele klanten heeft de bibliotheek een thuisservice waarbij vrijwilligers materialen van de bibliotheek bij klanten thuisbezorgen. Abonnees kunnen tot en met woensdag 17 december 2014 hun bibliobusmaterialen inleveren in de Bibliobus en daarna in de beide vestigingen van de bibliotheek in Bodegraven en Reeuwijk. Informatie over openingstijden en tarieven is te vinden op www.bibliotheekdegroenevenen.nl.

Vervoer op maat

Binnen de gemeente zijn ook mogelijkheden om van deur tot deur te komen. Inwoners ouder dan 60 jaar uit Nieuwerbrug kunnen via de website vervoervandeurtotdeur.nl vervoer aanvragen, Inwoners van Nieuwerbrug, Waarder of Driebruggen kunnen gebruik maken van de buurtbus via buurtbusdemeije.nl.

Nieuwe vormen

De gemeente zoekt samenwerking met scholen en inwoners waarbij dorpsteams ook worden uitgenodigd om mee te denken met alternatieven rondom verspreiding. Het rijk werkt al enige tijd aan meer online mogelijkheden in de nabije toekomst.There are no comments

Add yours

X