koetj2

Bodegraafse Djuly Koster-Pattiasina schrijft kinderboekjes “Mijn Koetjeboekje” met eigen illustraties

Djuly Koster-Pattiasina is geboren en getogen in het dorp van de koeien en de kazen, Bodegraven. Als kind schreef zij veel gedichtjes en tekende zij vaak. Ze is begonnen met schilderen op canvasdoeken en heeft daar eerst postkaarten van laten maken. Totdat zij opeens om 4:30 uur in de ochtend heel veel inspiratie kreeg over de kaasgele koe die zij geschilderd had. “De koe begon te leven en ik werd de koe”, vertelt ze enthousiast. Van ‘Mijn Koetjeboekje’ zijn nu twee boekjes. “Ik wil er een serie van acht van maken, waarin ik alle illustraties zelf geschilderd heb. Naast de boekjes wil ik dit gaan uitbreiden met knuffels, spelletjes, luisterfragmenten enz.” aldus de schrijfster.
De boekjes zijn geschreven om voor te lezen aan kinderen van 1 t/m 5 jaar en heel leuk voor het slapen gaan, omdat Koetjeboe altijd weer haar oogjes sluit aan het eind van elk gedichtje. “Zelf heb ik helaas geen kinderen, maar mijn doel is om met Koetjeboe zo veel mogelijk kinderen blij te maken.”

De inspiratie haalt zij nu uit haar huidige woonplaats Lekkerkerk, waar zij iedere dag weer mag genieten van de koeien en de kazen om haar heen.

Naast het schrijven van Koetjeboe werkt zij parttime bij Productiemaatschappij Titan Television in Reeuwijk (085-4017001) voor verschillende TV programma’s voor RTL4, RTL7 en SBS6, o.a. Doe Maar Duurzaam. Zie www.doemaarduurzaam.tv

Omdat het deze week Kinderboekenweek is, wil de schrijfster graag 2 aparte boekjes weggeven: ‘De avonturen van Koetjeboe’ en ‘Koetjeboe in de speeltuin’.

Op haar Facebookpagina http://facebook.com/djulysart doet zij een loting op woensdag 14 oktober rond 17:00 uur en zal zij live een lootje met de winnaar of winnares trekken.

Op deze pagina kun je ook alle ontwikkelingen volgen over Koetjeboe en Djuly’s schilderijen bekijken.

‘Mijn Koetjeboekje’ is voor 12,95 euro verkrijgbaar via de site van haar uitgever www.boekscout.nl of bij de boekhandel via een bestelling.

Heb je vragen of leuke ideeën, bel 06-38668826 of mail naar djulykoster@gmail.com.

koetje3

koetj2

 

 There are no comments

Add yours

X