Bodegraafse talenten in het zonnetje gezet door André Kuipers

blank

Zeven leerlingen van de Bodegraafse Pax Christischool hebben een wel heel bijzondere week achter de rug. Niemand minder dan André Kuipers zette hen afgelopen woensdag 23 september in het zonnetje tijdens de eerste editie van de ScienceMakers Awards in de Gashouder in Amsterdam.

blank


Het gaat om Bouke Schaap, Marc Jacobs, Max Bakker en Storm van Dijk uit groep 7, Jelle van Veldhuizen en Matthijs Klinckenberg uit groep 8 en Pepijn Höcker, oud leerling, uit de brugklas van het Scala College Alphen. Deze zeven toppers hebben afgelopen voorjaar op het Techniektoernooi in Arnhem al 2 prijzen voor school in de wacht gesleept. Daarom mochten zij bij de ceremonie in Amsterdam zijn, waar astronaut André Kuipers de ScienceMakers Award uitreikte aan ruim 140 talenten op het gebied van wetenschap, technologie en maken.

De show was onder leiding van Dennis Weening en bedoeld voor jongens en meiden in de leeftijd van 10-18 jaar. De mannen kijken met trots terug op de dag: “Het was heel gaaf om dit te ervaren” laten ze in koor weten. Samen met enkele ouders gingen ze woensdag op weg naar Amsterdam. Het was eerst allemaal wel een beetje spannend, maar uiteindelijk vooral leuk. Marc vertelt; “We kregen naast de award ook allemaal een prijs, een speaker en oplader voor je telefoon.”

Het programma bestond o.a. uit een mooie presentatie van André Kuipers over zijn reizen naar de ruimte. Er volgde een gave huldiging. Max legt uit; “Het was heel erg leuk en gezellig we hebben gepraat met andere ScienceMakers”. Iedereen kon tijdens het programma rondkijken bij de verschillende uitvindingen. En er was heel veel snoep, zelfs op de wc stonden er bakken met snoep” aldus Bouke.

De aanwezigen konden daarnaast meedoen aan een pinguïn- game en op de foto met André en Dennis. Na afloop was er een expo met de experimenten van andere ScienceMakers die waren ook heel mooi. Matthijs en Jelle besluiten; “Op weg naar de parkeergarage kwamen we André Kuipers nog tegen, en hebben we een selfie met hem gemaakt”. Het was een mooie ervaring, en zeker een leerzame en leuke dag!

Science2

Science1

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank

Geef een reactie