Bodegraven geeft zege uit handen in slotfase

Bodegraven leek in de openingswedstrijd van het seizoen lang tijd op weg naar een stunt. Tegen het sterke HOV/DJSCR, dat dit seizoen wil gaan strijden om de titel, stond het tot de 85ste minuut op voorsprong. Twee late tegengoals zorgde echter voor een flinke mineurstemming.

Bodegraven had het tactisch goed uitgedacht tegen de ploeg uit Rotterdam, die ten opzichte van vorig seizoen weer met een bijna compleet nieuw team het veld op kwam. Bodegraven speelde compact, zakte iets in, en loerde op een mogelijkheid om het trage centrum van de Rotterdamse verdediging te verassen. Dit leverde in de eerste helft een drietal uitstekende kansen op. Eerst ontsnapte linkshalf Randy Zaal na een prima pass van Frank Veelenturf richting het Rotterdamse doel. De harde inzet van Zaal spatte echter uiteen op de lat. Vervolgens was het rechtsbuiten Sam Bottenberg die na een steekbal van Randy Zaal de weg naar het doel vrij zag. Hij werd net binnen het strafschopgebied ingehaald door een verdediger, maar kon de bal nog wel in de voeten van Fahad al Badri spelen. Al Badri stuitte vervolgens in kansrijke positie op de doelman. Als laatste was Youri Voordouw dichtbij. Hij ontving een lange pass van Erwin Emonds, controleerde knap en schoof de bal laag op doel, waar wederom de doelman in de weg stond.

HOV/DJSCR had weliswaar meer balbezit, maar had moeite om grote kansen te creëeren. Na 35 minuten was de eerste echte grote kans voor de bezoekers wel direct raak. Een een afgeslagen voorzet werd door een aanvaller van HOV/DJSCR teruggelegd naar de rand van het strafschopgebied. Daar werd Marco van Zaanen uitgekapt, waarna het leder hoog in dak van het doel verdween, 0-1. Marco van Zaanen was vlak voor rust zelf verantwoordelijk voor de prachtige gelijkmaker. Van Zaanen kreeg de bal aangespeeld van Frank Veelenturf op de zijlijn, halverwege de vijandelijke helft. Zonder de bal aan te nemen schoot hij de bal op doel en verraste hier de Rotterdamse doelman volledig mee, 1-1.

Bodegraven stapte met een goed gevoel de rust in, en na de thee leek Bodegraven even ontketend. Binnen tien minuten wist de ploeg uit te lopen naar een 3-1 voorsprong. Tweemaal was Fahad al Badri de doelpuntenmaker. Eerst kon hij de bal oppikken op de rand van het strafschopgebied na een rush van Veelenturf. Al Badri omspeelde vervolgens een verdediger en draaide de bal knap in de lange hoek. Niet veel later was hij attent voor het doel op een voorzet van Youri Voordouw, die op de rechterflank was weggestuurd door Erwin Emonds. Jammer voor Bodegraven was dat de bezoekers een paar minuten na de 3-1 alweer op 3-2 wisten te komen na een vlotte counter door het centrum. Lang leek Bodegraven vervolgens de overwinning uit het vuur te slepen, maar uiteindelijk bezweek de thuisploeg toch onder de druk van de bezoekers.

De 3-3 viel in de 85ste minuut nadat de scheidsrechter een overtreding op Randy Zaal over het hoofd had gezien. HOV/DJSCR kon de bal vervolgens oppikken en zag doelman Vonk in eerste instantie nog redden op een inzet, maar de rebound was wel doeltreffend. Een slippertje van Mohammed Laaouar leidde in de 89ste minuut ook nog tot de 3-4. Laauoar controleerde een voorzet van de rechterflank niet goed waarna deze zomaar in de voeten van de boomlange laatste man van HOV/DJSCR, die in de slotfase naar de voorhoede werd gestuurd. Deze liet dit buitenkansje niet onbenut, waarna Bodegraven ineens tegen een 3-4 achterstand aan keek.

Bodegraven leek in de blessuretijd alsnog een punt uit het vuur te slepen. Frank Veelenturf ontfutselde een verdediger de bal, stormde op de uitkomende doelman af en hield vervolgens het overzicht. Midas Ruting was meegelopen en bleef bovendien keurig achter de bal op het moment dat Veelenturf de bal breed legde. De Rotterdamse grensrechter stak echter zijn vlag in de lucht en de scheidsrechter liet zich foppen door het vlagsignaal en floot voor buitenspel, tot woedde van Bodegraven.

Zo startte Bodegraven het seizoen met een onnodige nederlaag. De ploeg zal moeten voortborduren op het getoonde spel, wat er zeker het eerste uur bij vlagen prima uit zag. Komende week gaat de ploeg op bezoek bij NOC Kralingen, dat afgelopen zondag een pak slaag kreeg van ONA, 5-0.