VVB-HOV

Bodegraven laat hoofdklasser zweten

Het jaar 2016 is inmiddels bijna 2 weken onderweg en voor Bodegraven stond afgelopen zondag ook de 2e oefenwedstrijd van deze jaargang op het programma. De rood-zwarte formatie vertrok richting Rotterdam waar op het zwaar verouderde, maar toch knusse complex van Leonidas, een ploeg uit de hoofdklasse, stond te wachten. Op papier dus een ploeg waar je de borst voor nat kunt maken.
 

Met de weer fitte Egas in de achterhoede, de uit het tweede elftal teruggekeerde Emonds op het middenveld en El Badri in de spits zag de opstelling er iets gewijzigd uit. Bakker,van Zaanen en Veelenturf ontbraken nog vanwege blessures. De eerste 5 minuten was het aftasten. Een hoger tempo, fittere spelers, maar bovenal stuk voor stuk spelers met een fantastische techniek. Bodegraven taste af maar ging na 10 minuten goed mee voetballen en deed in het eerste half uur zeker niet onder voor Leonidas.

Het hoge tempo koste echter wel veel energie en Leonidas werd voor rust een aantal keer gevaarlijk via de vleugels. Doelman Vonk bleek, zoals we gewend zijn, een flinke sta in de weg voor de spits die de gegeven voorzetten moest afronden. Met een 0-0 ruststand mocht Bodegraven tevreden zijn over de tussenstand, maar ook zeker over het vertoonde spel. In de rust werd er positief vooruitgekeken op de volgende 45 minuten. Iedereen voelde dat als je één keer zou kunnen stunten tegen een hoofdklasser, dat vandaag zou moeten zijn.

 

Jongeneel en Hadi vielen in voor El Boutaybi en Blonk. Bodegraven probeerde meer vooruit te spelen, wat ook zeker lukte. Maar eenmaal voorin kwamen de aanvallers kracht en conditie te kort om daadwerkelijk echt gevaarlijk te zijn. Leonidas ging tegen zichzelf spelen en 2 spelers moesten van de scheidsrechter gewisseld worden vanwege herhaaldelijk commentaar op de leiding. Een kwartier voor tijd kwam Leonidas met de schrik vrij toen Emonds verwoestend uithaalde. Zijn poging belandt echter voor Bodegraven vlak langs de verkeerde kant van de paal. In de omschakeling viel daar dan toch het doelpunt. Na een foute pass op het middenveld werd de spits van Leonidas, randje buitenspel, weggestuurd en schoot beheerst binnen. 1-0 voor de thuisploeg met nog 8 minuten op de klok. Eén minuut voor het laatste fluitsignaal kwam El Badri nog in kansrijke positie voor de keeper. Met 2 spelers voor het uitkiezen speelde El Badri de bal net te hard in op de, zoals altijd hardwerkende Kallache, die daardoor niet meer dan een rolletje kon produceren. Tegen de verhouding in pakt Leonidas toch de winst en Bodegraven speelde goed mee Met het veelbelovende spel van vandaag kan er vol vertrouwen worden uitgezien naar een goede 2e seizoenshelft.

 

Ondanks dat Leonidas waarschijnlijk last had van wat onderschatting, hebben de rood-zwarte de Rotterdammers toch mooi even laten zweten. Aanstaande donderdagavond om 20u speelt Bodegraven thuis opnieuw een oefenwedstrijd. Ditmaal is Kickers uit Leimuiden de tegenstander. Aanstaande zaterdag wordt er wederom gevoetbald. Dan reist de ploeg van Weerdenburg af naar Gouda voor een ontmoeting met ONA.

Door: Rob Stoekenbroek

There are no comments

Add yours

X