Bodegraven verspeelt winst in slotminuut

Bodegraven heeft afgelopen zondag opnieuw punten verspeeld in de strijd om de titel in de 4e klasse A. Op bezoek bij middenmoter Warmunda werd met 1-1 gelijk gespeeld, de gelijkmaker van de gastheren viel pas in de slotminuut.

Bodegraven en Warmunda hadden het moeilijk met het slecht bespeelbare veld in Warmond. Beide ploegen slaagde er niet in om een fatsoenlijk positiespel neer te zetten. Bodegraven had wel de gehele eerste helft de overhand, maar tot hele grote kansen leidde dit niet. Warmunda was niet in staat het Bodegraven lastig te maken.

Na rust kwam er een compleet ander Bodegraven het veld op. De mouwen werden opgestroopt en Warmunda werd met de rug tegen de muur gezet. Dit overwicht leidde al snel tot een aantal goede kansen. Martijn Bakker, Frank Veelenturf en Pascal Hellingerwerf hadden hun vizier echter niet op scherp deze zondag. Na ruim een uur spelen kreeg Bodegraven de kans om van 11 meter de score te openen, nadat Frank Veelenturf in het strafschopgebied was gevloerd. Veelenturf ging zelf achter de bal staan maar vond de sterke Warmondse doelman op zijn weg.

10 minuten voor tijd viel uiteindelijk toch de 0-1 voor Bodegraven. Via een goede aanval over rechts belandde de bal uiteindelijk voor de voeten van Rob Schouten, die de bal vervolgens hard in de bovenhoek schoot. Kansen om de wedstrijd in het slot te gooien werden vervolgens om zeep geholpen, waarna een al oude voetbalwet in werking trad. Warmunda kwam in de 91ste minuut voor het eerst gevaarlijk voor het doel van doelman Marco Vonk. Een lage voorzet viel via een been van een Bodegraven verdediger voor de voeten van de attente spits van Warmunda, die dit buitenkansje wist te verzilveren, 1-1.

Niet veel later floot de prima fluitende leidsman voor het laatst en was de teleurstelling bij Bodegraven duidelijk zichtbaar. De roodhemden zien koploper ASW verder uitlopen, en moeten komende week tegen nummer 2 Ammerstol vol aan de bak om mee te blijven strijden voor promotie.