BZ&PC Heren 1 wint

De Heren van BZ&PC Bodegraven zijn er na een spannende maar vooral hectische wedstrijd in geslaagd om bij DZT’62 uit Deurne op zondagavond een 6-8 overwinning neer te zetten. De ploeg onder leiding van Herman van Tongerloo en Jary Göbel stoomt hiermee op naar de 2eplaats op het een-na-hoogste niveau van Nederland.
De wedstrijd begon vlot en al snel maakte routinier Ton van Jaarsveld de openingstreffer in het voordeel van de Bodegravers. De mannen pakte goed door en al snel schoot nieuwkomer Joey Schellingerhout de bal snoeihard tegen de touwen aan en keek de ploeg halverwege de eerste periode tegen een 2-0 voorsprong aan.

DZT uit Deurne, tevens promovendus liet zien dat er niet zomaar te winnen viel en kwam via Joppe Wisse (DZT) op 1-2, dezelfde Joppe schoot gedurende de wedstrijd 5 van de 6 treffers voor DZT raak, iets wat normaal gesproken niet mag gebeuren.

Joost van der Burg gaf BZ&PC weer wat lucht door de 1-3 er in te schieten, maar in de laatste seconde van de eerste periode veroorzaakte Joey Schellingerhout een strafworp. Deze schoot Deurne er feilloos in en zo eindigde de eerste periode op 2-3.

In de daarop volgende periodes ging het over en weer en zorgde Heren 1 onder aanvoering van Ton van Jaarsveld voor 2 belangrijke treffers waardoor BZ&PC de aansluiting hield.

Een strak schot van Jorik ter Molen, tevens nieuwkomer, zorgde voor de belangrijke voorsprong 5-6. Gelukkig heeft Heren 1 een tweeling, een tweeling die elkaar altijd weet te vinden en dat lieten ze op het juiste moment zien, Rob en René Peek zorgde voor de respectievelijke 7e en 8e treffer en zorgde ervoor dat BZ&PC met 6-8 won.

De coaches waren te spreken over het collectief binnenhalen van de wedstrijd. Vooral de 4eperiode was een teamprestatie. Robin Nieuwhof lag daarnaast op belangrijke momenten in de weg.

Volgend weekend is Heren 1 vrij en bereid zich dan voor op de belangrijke bekerwedstrijd tegen SVH uit Hillegersberg. Deze zal op zondag 26 oktober aanstaande om 20:00u worden gespeeld in Zwembad de Kuil.

Bron: http://www.bzpc-bodegraven.nl
Archieffoto

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank

Geef een reactie