Collegeleden bezoeken dorpsoverleg Reeuwijk-Brug-Oost

Wethouder Leijendekkers, wethouder Oskam en een aantal medewerkers van de gemeente bezochten op vrijdag 12 juni 2015 het nieuwe dorpsoverleg van Reeuwijk-Brug-Oost. Na het overleg was er een gezamenlijke fietstocht, waardoor de gemeente concreet zicht kreeg op de onderwerpen. Doel van het bezoek was om verschillende verbeterkansen voor de wijk te bespreken.
Afspraken

Tijdens de rondgang door de wijk was er veel aandacht voor verkeer, schoolroutes en de situatie rond het nieuwe winkelcentrum. Wethouder Leijendekkers, ook wijkwethouder van Reeuwijk-Brug-Oost, is positief verrast over de bijeenkomst: “Het nieuwe dorpsoverleg heeft goed voorbereid waar ze met de gemeente over in gesprek wilde gaan. Hierdoor konden we heel concrete afspraken maken met elkaar.” Zo is met inwoners van de Poelruit afgesproken dat zij een deel van de openbare ruimte zelf onderhouden, in ruil voor gebruik als speelruimte voor de kinderen. Met inwoners van de Dunantlaan is afgesproken dat de gemeente twee paaltjes verwijdert. Dit in verband met de krappe doorgang voor mensen in een rolstoel of scootmobiel.

Onderhoud

Wethouder Kees Oskam: “Verschillende inwoners uit Reeuwijk-Brug-Oost willen het onderhoud van de openbare ruimte samen met de gemeente oppakken. Het college van B en W is erg blij met deze actieve inzet. Ook in Reeuwijk-Brug-West was er eenzelfde houding van gezamenlijk zorgen dat de wijk er goed blijft uitzien en veilig blijft voor alle verkeer.”

Reeuwijk1

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank

Geef een reactie