Conciërge ‘t Vogelnest in het zonnetje tijdens maandafsluiting

Conciërge Antonio Gouveia Reis van ’t Vogelnest werd vrijdag 11 maart gevraagd ook op school te komen, omdat er een voorstelling werd gegeven door groep 1/2b en groep 3 in het kader van de maandafsluiting. Een vraag waar hij niets achter zocht, want ja, dit is geen ongewoon verzoek. Wat hij niet wist, is dat dit een manier was om hem op het podium te lokken om hem in het zonnetje te kunnen zetten in aanwezigheid van alle kinderen van ’t Vogelnest. De leerlingen vonden het namelijk eens tijd een keer wat voor hém te doen, omdat zij ook altijd op zijn hulp kunnen rekenen. Om hem voor deze hulp te bedanken, boden ze hem een vriendenboek aan waarin alle leerlingen van de school een bladzijde vertegenwoordigden. De samenstelling van het boek heeft in het grootste geheim plaatsgevonden toen Antonio een paar dagen afwezig was in verband met een geplande operatie. Hij was dan ook erg verrast toen hij ineens zelf op het podium stond en het boek hem werd aangeboden door Marouane, de voorzitter van de leerlingenraad, waar het idee van het vriendenboek is uitgedacht. Antonio, die normaal niet om woorden verlegen zit, was er stil van. Hij bedankte iedereen voor zijn of haar bijdrage en meende dat hij nu wel kon zeggen dat hij écht veel vrienden had. Na de uitreiking van het vriendenboek is Antonio ook nog even wat langer gebleven om ook gelijk van de voorstelling mee te genieten waarin dit keer piraten en bankiers te zien waren.
De leerlingen van groep 3 dansten en lieten de ouders, verzorgers en anderen kinderen horen hoe goed ze al konden lezen door het voordragen van gedichten over piraten. Groep 1/ 2 B zongen een aantal liedjes, zoals die van het ABC. Ook droegen zij een dans voor waarin alle kinderen medewerkers waren van een geldfabriek die prima liep, totdat de juf anex bankdirecteur per ongeluk op de ‘sneller werken’ knop drukte waardoor de kinderen zo oververhit raakten van het snelle werken, dat de fabriek plofte. Dit laatste dansnummer sluit weer aan bij het thema ‘Geld’ waar momenteel bij de kleuters mee gewerkt wordt, ook omdat het deze week de ‘week van het geld’ is.

Na deze gezellige show maakt de school zich op voor de open dag die op 23 maart plaats zal vinden. Tijdens deze open dag kunnen kindjes die bijna 4 worden met hun papa en/ of mama samen met alle andere geïnteresseerden meekijken in alle klassen van ’t Vogelnest. Meer informatie over het programma van deze dag zal binnenkort bekend gemaakt worden.

antiono4

antonio3

groep 12 b

piraten groep 3 1

Ingezonden bericht

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank

Geef een reactie