CVC Reeuwijk 1– oud CVC ouderwets gezellige voetbalmiddag

Reeuwijk, 2 januari 2016 – Op deze frisse zaterdag, de eerste van 2016, stond de traditionele wedstrijd van CVC Reeuwijk 1 tegen Oud CVC op het programma. Oud CVC is traditiegetrouw een verzameling oud gedienden uit het eerste elftal die hun sporen lang en breed verdiend hebben, maar de kicksen bij Reeuwijk 1 in de wilgen gehangen hebben. CVC Reeuwijk 1 stond onder leiding van gelegenheidscoach Gerrit van den Heuvel, waar bij oud CVC de scepter gezwaaid werd door niemand minder dan George Hammer.

Het werd een leuke middag met een gezellig potje voetbal. Het huidige eerste was natuurlijk vastberaden om te winnen, maar de oudgedienden hadden natuurlijk ook niet voor niets de voetbalschoenen weer uit de mottenballen getrokken, en hoopten dan ook op een stunt. Beide ploegen gingen voorzichtig aftastend van start, waar de eerste kansen voor CVC 1 waren (Kieran Dekkers op de paal), maar ook Oud CVC er nog enigszins uit kon komen. De eerste helft werd na 35 minuten afgefloten door Ron de Jong zodat de heren konden gaan genieten van een bakkie thee, met een 4-0 voorsprong voor CVC 1 op het bord.

De tweede helft was aardig om te zien, met goed spel aan beide kanten. CVC 1 kwam tot een aantal prima kansen, maar het was duidelijk te zien dat de heren op leeftijd de trucjes nog niet verleerd waren. Een aantal mooie acties en combinaties van onder meer Patrick Edelman, George Hammer, Jille Kameraat en Harry van der Ploeg brachten nog het één en ander aan gevaarlijke situaties voor de goal. Het wedstrijdritme in de derde klasse standaard bleek hier echter te missen, waardoor het net niet gevonden werd. Vlak voor tijd leek het nog even spannend te worden, bij vermeend hands door CVC 1, en een onnavolgbare fopduik van Harold Burger, maar de scheidsrechter zag hier geen overtredingen in. Aan het eind van de wedstrijd stond er een 8-0 op het scorebord, met als doelpuntenmakers Norbert van Keulen (2x), Kieran Dekkers (2x), Gerben Schonebaum (2x), Aksel Koopman en Sven de Jong. Een leuke, sportieve pot voetbal, die weer een hoop stof tot filosoferen overliet tijdens de drukbezochte nieuwjaarsreceptie, waar het nog lang gezellig bleef.